DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kitap Kahve Projesi 1 Nisan’da başlıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kitap Kahve Projesi 1 Nisan’da başlıyor

Başkan Yurttaş ve Başkan Çerçi Kitap Kahve projesinin detaylarını görüştü

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen Kitap Kahve Projesi 1 Nisan’da başlıyor. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nce (TDED) gerçekleştirilecek olan Kitap Kahve Projesi Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı’nda uygulamaya konacak.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şube Başkanı 24. Dönem Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş öncülüğünde Kitap Have Projesi Yürütme Kurulu Üyeleri Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret ederek projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Kitap Kahve Projesinde çok önemli faaliyetlere imza atmayı hedeflediklerini kaydeden 24. Dönem Manisa Milletvekili ve TDED Manisa Şube Başkanı Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş, “Kadim değerlerin verilebileceği söyleşiler, sanat faaliyetleri, hayat hikayeleri, yaşanmışlıkların paylaşılacağı programlar ile diğer Kitap Kahve Projeleri’nden daha farklı bir projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca özellikle geçmişten günümüze kültürümüzü yaşatma adına masal geleneğimizi işlemek üzere masal anlatıcıları getirerek ve özellikle çocuklarımızla buluşturarak masal ile birlikte insanımıza güzel mesajların verilmesi faaliyetlerimiz arasında yer alacak. Kitap Kahve Proje kapsamında Kişisel Gelişim Eğitimlerinin yanında Şahsiyet Eğitimlerin verilmesi ve bu konuyu işleyebilecek konukların, yazarların davet edilmesini de hedefliyoruz” dedi.

Proje kapsamında Manisalı yazarların imza günleri ya da söyleşiler ile tanıtılması, onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanılması, onların yazarlık konusunda örnek olmasının sağlanmasının da hedeflerinden olduğunu kaydeden Yurttaş, “Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Kitap Kahve Projesi kapsamında kütüphane için 2 Bin adet kitap alınması planlanmıştı. Ancak projemize olan ilgi ve destekle birlikte kitap sayısını 3 Bin adete çıkardık. Kitap Kahve Projemize başından itibaren destek veren ve Millet Çarşısı’nın 2. katını projenin uygulanması için derneğimize tahsis eden Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çerçi’yi bugün proje yürütme kurulu üyelerimizle ziyareet ederek projenin detayları hakkında bilgilendirmede bulunduk. Sayın Başkanımıza huzurlarınızda bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yunusemre İrfan Meclisi Toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede TDED Manisa Şube Başkanı ve 24. Dönem Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş ile beraberindeki heyetin ziyaretinden son derece memnun olduğunu kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi projeye tam destek verdiklerini ve bu desteği her zaman sürdüreceklerini kaydetti. Manisa’da yapılacak her kültürel, sosyal ve toplumsal hizmetlere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade eden Başkan Çerçi, “Kitap Kahve Projesinin öncelikle Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Şu an bu buluşma İrfan Meclisi’nde gerçekleşiyor. İrfan Meclisi toplantı salonu, el ve beceri sanatları kursları, açılmayı bekleyen müzesi ve diğer imkanlarıyla birlikte Yunusemre Belediye Başkanlığımızın Yunusemre ilçemize ve Manisa’mıza büyük bir kazanımı ve hediyesidir. Küresel salgın sebebiyle bazı faaliyetlere ara verilmişti ama inşallah bu süreci en kısa sürede toplumsal duyarlılıkla atlatacağız. Doğası, mevcut bulunan çok önemli artı değerleri ve tarihi atmosferiyle Yunusemre ilçemizdeki vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Manisalıları İrfan Meclisi’ne bekliyoruz. Ayrıca Kitap Kahve Projesi Yunusemre Belediyemizin Millet Çarşısı’nda uygulanacak. Bu aynı zamanda Millet Çarşı’sının sadece bir pazar yeri alanı, panel, konser ve diğer etkinliklerinin yanısıra kültürel ve sosyal yönünü de bir adım daha ortaya çıkmasını sağlayacak. Kitap en büyük hazine olduğuna göre başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızı bu hazineden yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Haber: Hakan ÖZEN

YORUM YAP