DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Koronavirüs günlerinin moral dayanışması olacak ‘Seyircisiz Konser’ maliyeti merak konusu oldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Koronavirüs günlerinin moral dayanışması olacak ‘Seyircisiz Konser’ maliyeti merak konusu oldu

Koronavirüs salgını günlerinin moral dayanışması olacak ‘Seyircisiz Konserlerin çekimi tamamlandı. “Evde Kal Konserleri” çerçevesinde yayına girmesi beklenen programda sanatçılar, Ajda Pekkan, Sinan Akçıl, Alişan, Hakan Peker, Funda Arar, Demet Akalın, Mustafa Ceceli, Sibel Can, Zerrin Özer, Muazzez Ersoy’un aralarında bulunduğu 60 isim yer aldı.

Toplumsal dayanışmanın öne çıktığı bu günlerde moral destek önemli; ancak sahne ve sanatçılara yapılan ödemelerle harcanan miktarın da ne kadar olduğu merak ediyor.

CHP Milletvekili Sera Kadıgil ‘Seyircisiz Konser’ yayını için organizasyonun maliyetinin açıklanmasını istedi

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil konuyu Meclis gündemine taşıdı. Kadıgil, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, yapılan organizasyonun ayrıntılarının açıklanmasını istedi. Soru önergesinde, “Sanatçılarla hangi organizasyon/menajerlik firması üzerinden anlaşma yapılmıştır? Firma ve konserde yer alan sanatçılar hangi usulle belirlenmiştir? Bu firmaya ödenen toplam hizmet bedeli ne kadardır? Organizasyonun toplam maliyeti ne kadardır? Ses, sahne ve ışıklandırma için hangi firmaya, ne kadar ücret ödenmiştir? “ifadelerine yer verildi.

CHP Milletvekili Sera Kadıgil verdiği soru önergesinde; pandemi sürecinde oldukça zor günler geçiren tiyatrolar için Kültür Bakanlığınca verilen toplam teşviklerin yapılan pandemi arttırımı ile birlikte yıllık toplam 15 milyon lira olduğunu belirtti. “Salgın sürecinde hemen her ülke sanat kurumlarına ve sanatçılara özel fonlar ayırdı. Fransa, 25 milyon Euro ayırdı. Güney Kore, 12 bin sanatçıya nakit 2500 dolar yardım yaptı. Şili 18 Milyon dolar destek açıkladı. Bu liste uzayıp gidiyor.” dedi. CHP Milletvekili Sera Kadıgil ülkemizde tiyatrolara “sırtına yüklediğim 100 çeşit vergiyi 3 ay erteledim, dağıtacağım yıllık olağan teşvikleri de bir çıt artırdım,” ifadesini kullanarak, şarkıcı sanatçılarla yapılan organizasyonun maliyetinin açıklanmasını istedi.

 

YORUM YAP