DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Koronavirüs nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamaları gevşiyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Koronavirüs nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamaları gevşiyor

Koronavirüs nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamaları gevşiyor; 15 günlük periyotlarla uzatılan 31 ilde uygulanan seyahat yasağı 7 il’ de kaldırıldı. Bu geceden itibaren Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Mersin ve Muğla’ da şehirlerarası giriş çıkış sınırlaması bitirildi. Açıklamayı kabine toplantısında sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında, ”Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş-çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.” dedi.

Kararlar Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alındı.

Cumhurbaşkanı koronavirüs sürecinde normalleşme planını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısında sonrasında koronavirüs sürecindeki yeni normalleşme planını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü saat 11,00 – 15,00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. 20 yaş altı için de bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek. Alışveriş merkezleri 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek” dedi.

YORUM YAP