DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi’ belgesi verecek

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kültür ve Turizm  Bakanlığı ‘Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi’ belgesi verecek
Kultur Turizm Bakanlığının konaklama tesislerine “Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi” belgesi verilmesine dair tebliğ Resmi Gazete’de yayınlandı.
Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi belgelerinin Bkanlıkça verilmesine ilişkin tebliğde, ‘Sürdürülebilir turizm kapsamında, alternatif turizm türlerinin geliştirilmesi amacına’ vurgu yapıldı.
Buna göre bisiklet turizminin teşvik edilmesi ve özendirilmesi için bisiklet dostu konaklama tesisi belgesi verilmesine ilişkin’ Bisiklet dostu konaklama tesisi belgesi talebi e-Devlet sistemi üzerinden Bakanlığa yapılacak.
Bisiklet Turizminin gelişimine önemli bir adım sayılan bu karar, alternatif turizm türlerinin geliştirilmesine önemli bir katkı yapacak.
Avrupa Avrupa Bisiklet Rotaları Ağını her yıl yaklaşık 50 milyar dolar kazandırdığı düşünülürse işin ekonomik boyutu daha iyi anlaşılır.

Ancak bisiklet turizminin daha pekçok artısı var; öncelikle turistlerin seçtiği bölgeler genellikle kırsaldadır ve ekonomik olarak o bölge kalkınmasına destek olur. Ancak bunun için ‘Güvenli Yol’ kavramı çok önemli çünkü Bisikletli Turist, otomobillerin kullandıkları yollardan ayrı bisiklet yolları veya trafiğin yoğun olmadığı köy yollarını tercih eder.Günlük ve uzun turlar için güvenli, uygun ve çekici yolların olduğu rotalar ararlar.

Bisiklet turları genellikle deniz ve kayak turizminin aksine tüm mevsimlere yayılır. Bisiklet turizmi sayesinde var olan güzellikler keşfedilir, mevcut kaynaklar değer kazanır.

 

YORUM YAP