DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

KYK başvurularında yüzde 89 yerleştirildi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
KYK başvurularında yüzde 89 yerleştirildi

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla sonra öğrenciler KYK yurt başvurularında sonuçların açıklanmasını  heyecanla bekledi. Bakan Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yurt sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Kasapoğlu yoğun başvuruları hızlı ve objektif bir şekilde 12 farklı kurumdan verilerle değerlendirilerek sonuçlandırıldığını ifade etti.

Öğrencilerin Kurum tarafından belirlenen belli kriterler dahilinde başvurular sonuçlanıp yurt yerleştirmeleri yapılmaktadır.

KYK’ya ait 6 farklı tipte yurt bulunuyor. Yurt ücretleri 1.tip yurtlardan 6.tip yurtlara doğru artış göstermektedir. Bunun yanında depozito ücreti alınıyor. KYK yurtlarına girişte bir kereliğine ödenen ve kalınan odada bir hasar oluşturmadığınız takdirde yurttan çıkarken geri ödenen güvence bedeli.

Şimdi gözler KYK burs ve kredi başvurularına çevrildi. Bu doğrultuda, 2021-2022 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak konusuyla ilgili beklentiler arttı. Her yıl yüz binlerce öğrenciye geri ödemesiz KYK bursu; geri ödemeli olarak KYK kredisi imkânı sağlanıyor.

YORUM YAP