DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

LALELİ HALKI ORTAK AKIL ARIYOR

Yayınlanma Tarihi : Google News
LALELİ HALKI ORTAK AKIL ARIYOR

Laleli Mahallesi Muhtarı Yadigar Şahin, riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulanacak bölgede, halkın birlik ve beraberlik halinde olması için çalışma yürütüyor.

Haber: Nezih VAROL

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Laleli ve Mesir mahalleleri için belediye öncülüğündeki kentsel dönüşüm projesinin iptal edilmesinin ardından, Bakanlık tarafından 5 yıl önce ‘riskli alan’ ilan edilen bölgede yaşayan yaklaşık 4 bin hak sahibi, yeni bir uygulama ile arsalarını daha küçük parseller halinde birleştirilip ada bazında hissedar olarak konutlarını istedikleri müteahhite yeniletecek. Belirlenen adalarda bulunan hak sahiplerinden dönüşümün gerçekleşebilmesi için 3’te 2’sinin onayı esas alınacak. Bu gelişme karşısında Laleli Mahallesi Muhtarı Yadigar Şahin, riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulanacak bölgede, halkın birlik ve beraberlik halinde olması için çalışma yürütüyor. Hafta sonunda Atatürk Kültür Merkezi’nde mahalle sakinleriyle biraraya gelen Yadigar Şahin, bu süreci en az zararla atlatabilmek için öncelikle her adada bulunan hak sahiplerinin en iyi şekilde anlaşarak ortak çıkarları noktasında uyumlu bir çalışma yürütmesi gerektiğini söyledi.

Yadigar Şahin, tüm mahalle sakinlerini hem ada bazında, hem de bir bütün olarak ortak akılda birleştirmek için dernek kurulabileceğini, böylece güç birliği yaparak haklarının en üst düzeyde korunabileceğini ifade etti. Yadigar Şahin, iktidar ve muhalefetiyle tüm siyasi parti yöneticilerine seslenerek, mahalle sakinlerinin haklarının korunarak dönüşümün en iyi ve adil şekilde gerçekleşmesini istediklerini de belirtti.

YORUM YAP