DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

MADOST’UN KONUĞU MANİSALI İŞ İNSANI İSMAİL AKÇURA İDİ

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
MADOST’UN  KONUĞU MANİSALI İŞ İNSANI İSMAİL AKÇURA İDİ

Manisa’ nın güçlü sivil toplum örgütlerinden Manisa Dostluk ve Sevgi Cemiyeti (MADOST) 22 Kasım 2023 günü konuşmacı ve onur konuğu olarak iş insanı İsmail Akçura’ yı ağırladı. MADOST Dönem Başkanı Hakkı İşcan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyon Manisa Anemon Otel’de yemekli olarak gerçekleştirildi. Organizasyona; Manisa Sevgi ve Dostluk Cemiyeti (MODAST) kurucu Başkanı Recep Kafes, yönetim kurulu üyeleri, MADOST üyeleri ve eşlerinin yanısıra, Manisa iş dünyasının çok önemli isimleri de katıldı.

Sunuculuğunu; yazar, iletişim uzmanı, eğitmen ve içerik üreticisi Canten Kaya’nın yaptığı organizasyon ile pandemi sırasında bir süre çalışmalarına ara veren Cemiyet değerli konuklarıyla yeniden Manisa gündemine damgasını vurdu.

MADOST’un dün akşamki toplantısının konuşmacı ve Onur konuğu olan, 24 Oteli ile Türkiye’nin en büyük yerel oteller zinciri sahibi; Anemon Otelleri Onursal Başkanı ve Manisalı iş insanı İsmail Akçura konuşmasında özellikle turizm sektöründeki faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi.

MADOST Dönem Başkanı ve İş insanı Hakkı İşcan açılış konuşmasında Cemiyet’in kıymetli üyelerine ve onur konuğu sayın İsmail Akçura’ ya davetlerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Hakkı İşcan konuşmasında İsmail Akçura ile hatıralarına yer verdi:

”Benim iş hayatımda ki ilk patronum İsmail Akçura İdi, bundan yaklaşık 38 yıl önce henüz ODTÜ İnşaat  Mühendisliği bölümünde  okurken yanında yaz stajı yapmış ve o kısa dönemde bile kendisinden iş disiplinini, çalışkanlığı ve işe gösterilmesi gereken önemi görmüş ve anlamıştım; şimdi yine burada 38 yıl sonra Madost un dönem başkanı olarak ilk konuğum aynı zamanda İzmir Atatürk Lisesinden okuldaşım olan  İsmail Akçura ile yine bir ilke imza atıyorum.

İzninizle biraz Madost dan bahsetmek istiyorum , bundan tam 5 yıl önce  çok değerli başkanımız Recep Kafes tarafından Manisa da önemli  bir eksikliği giderebilmek adına kurulmuştur. Başkanımız ülkemizin diğer illerinde benzer oluşumları görmüş bir fiil içlerine dahil olmuş ve bu güzel örneği Manisa da hayata geçirmek istemiştir. Farklı görüşlerden , farklı mesleklerden ancak işinde ve mesleğinde başarılı olmuş , iyi ahlaklı ve dürüst insanları bir araya getirerek cemiyetimizi kurmuştur.

Madost Cemiyeti, Manisamız ve ülkemiz için ne gibi iyi ,güzel ve faydalı işler yapabiliriz, kimlere yardımcı olabiliriz düşüncesi ile yola çıkmıştır. Şehrimizde sevgiyi ve dostluğu pekiştirmek ,şehrimizde iyi niyetin, anlayışın ve hoşgörünün olduğu bir iklim yaratmak, Ortak akıl ile hareket etmek, birlikte iş yapabilme kültürünü oluşturmak, yerel yönetimlerle iş birliği içinde sorunlara çözümler üretmek, önemli konular hakkında toplumun bilinçlenmesini sağlamak, farkındalık yaratabilecek projelere imzalar atmak, sosyal sorumluluk projelerinde yer almak için Manisa mızın  kanaat önderleri , ileri gelenleri  olarak bu gurupta gönüllü olarak yer aldık.

İlk iki yıl çok güzel toplantılar yaptık etkinliklere katıldık , iş yeri ziyaretleri yaptık ,arama toplantısı yaptık , ancak pandeminin araya girmesi ile toplantılarımıza ara vermek durumunda kaldık. Geçtiğimiz Mayıs ayında Celil Altınbilek başkanımızın önderliğinde seçimler öncesi milletvekili adaylarımızı toplantımızda ağırladık ve projelerini dinledik. Sonrasında araya uzun bir yaz dönemi girdi ve yeni dönem için  yönetim kurulu üyelerimiz teveccüh göstererek beni dönem başkanı seçtiler , şimdide dönem başkanı olarak karşınızdayım. Birlikte çok güzel işler yapacağımıza olan sonsuz  inancım ve sizlere olan güvenimle  görevime başlıyorum.

Bu yıl hepimizin  bildiği  gibi  çok önemli bir yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı , Ne mutlu bize ki Cumhuriyetimizin 100. Yılına şahit olabildik. Ne mutlu ki tüm ülkece yediden yetmiş yediye  hep birlikte  Atamıza ve Cumhuriyetimize sahip çıktık , 29 Ekimi büyük bir coşku ile , heyecan ile kutladık. Tüm şehirlerimizdeki  coşku  gündüz ve gece sokaklara taştı , caddeler sevgi seline dönüştü , Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün fikirlerini  yaşatacağımız ,  ideallerine  sahip çıkacağımız , Uygarlık yolunda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyeceğimiz  ,Cumhuriyet kazanımlarımızı sıkı sıkıya koruyacağımız  ,Türkiye Cumhuriyetini  sonsuza kadar  devam ettireceğimiz  nice yüzyıllar diliyorum  .  Atamızın sözünü bir kez daha hatırlayalım ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Konuşmama Henry Ford’un sevdiğim  bir sözüyle devam etmek istiyorum, Bir araya gelmek başlangıçtır, birlikte durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır . Yine güzel bir sözle devam edeyim, Anadolu topraklarından hatta bizim buralardan  mutasavvıf ve  halk şairimiz Yunus Emre  ne güzel diyor, ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz.’ Son Olarak Atamızın sevdiğim  bir özdeyişini söylemek istiyorum, ‘Vatanını  en çok seven, görevini  en iyi yapandır’, bizlerde vatanımızı milletimizi ve şehrimizi  çok seviyoruz , onun içinde  en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz.”

Manisa Dostluk ve Sevgi Cemiyeti’ nin (MADOST) gerçekleştirdiği organizasyon Hakkı İşcan ve İsmail Akçura’nın konuşmalarının ardından; yazar ve Manisa Kooperatifler Birliği Başkanı Mustafa Pala, harita mühendisi ve iş insanı İsmail Taşkıran, Selbay Çevre Temizlik LTD. ŞTİ. Kurucu ortağı ve iş insanı Halil Selcan, 19. Dönem Manisa Anavatan Partisi Milletvekili Faruk Saydam, Arena Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı ve iş İnsanı Murat Erbil, Arma Akaryakıt Şirketi Sahibi Mehmet Morbel, Akdemisyen ve Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi Prof. Dr. Süreyya Sakınç, MCBÜ Salihli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Koçtürk söz alarak; Manisa’da yapılması gereken hizmet ve atılımlarla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Geniş bir katılımla gerçekleşen buluşma ile MADOST çok keyifli ve verimli geçti.

YORUM YAP