DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Manisa Arkeoloji Müzesi neden açılamıyor?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Manisa Arkeoloji Müzesi neden açılamıyor?

Tarih ve mitoloji açısından zengin Manisa şehri yıllardır arkeoloji müzesinin açılmasını bekliyor. Bu süre zarfında eski yerinden depolara kaldırılan eserler yeni müzeye taşındı. Ancak 2022′ de açılacağı duyurulan müze sonraki yıla ve ardından 2024 -şubata ertelenirken hala kapılarını açamadı. Kamuoyu bu gecikmenin nedenini merak ediyor.

Manisa özellikle Batı Anadolu ve medeniyet kültürünün tarihi mirasına tanıklık eden zengin eserlerle dolu bir şehir. Bin yılı geçen ancak mitolojik kaynaklarıyla MÖ. 2000 yıllarına uzanan kadim bir geçmişi barındıran şehir Manisa’ nın talihsizliği bir arkeoloji müzesinin olmayışı…

Yeni müzeye taşındığı söylenen eserler bir iddiaya göre inşaat işinden kaynaklanan arızanın giderilememesi nedeniyle açılmıyor.

Bu haliyle müze açılmadan çürümeye mi terk edildiği sorusu akla geliyor.

Kamuoyunda müzenin açılışının gecikmesine neden olan süreçte hem kamu zararı hem de Manisa’ nın turistlik marka şehir hayali sorgulanıyor.

(2020 yılında cnn’ de konuyla ilgili haber linki https://www.cnnturk.com/turkiye/2-bin-700-yillik-eserler-17-yil-sonra-muzeye-tasindi?page=1)

YORUM YAP