DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Manisa Kadın Platformu: ‘İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Manisa Kadın Platformu: ‘İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz!’

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla alınan Fesih Kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Manisa Kadın Platformu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklamasında bulunan “İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz” dedi.

Manisa Kadın Platformu çatısı altında Şehzadeler ilçesi  Temmuz Demokrasi Meydanı’nda biraraya gelen kadınlar, ellerinde dövizlerle ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’, ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksin’, ‘Yasayı Uygula Kadını Yaşat’ sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler.

Manisa’daki tüm kadın sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin kadın kollarının biraraya geldiği Manisa Kadın Platformu adına açıklamayı yapan Eylem Demirhan, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini şiddetle kınadıklarını dile getirdi. Gerçekleşen açıklamaya Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, CHP 24. Dönem Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak’da katılımlarıyla destek verdi.

Kadınlar adına konuşan Eylem Demirhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Sözleşmesi kimsenin iki dudağı arasında değildir. Milyonlarca kadının hayatı ve hakları tek bir adamın kararına sığamaz. Milyonlarca kadının canı tek adamın bekasına kurban edilemez. Bu sözleşmeyi biz kadınlar dişimizle, tırnağımızla ve mücadelemiz sonucu kazandık. Haklarımızı elimizden almalarına, bizleri şiddete ve öldürülmeye mahkum etmelerine izin vermeyeceğiz. Sözleşmeden vazgeçmiyoruz. Sözleşmeden çekilme kararı Anayasa’ya ve uluslararası insan hakları hukukuna aykırıdır. İnsan haklarına aykırı faaliyette bulunmak devletin yetkisini açıkça kötüye kullanmaktır. Bu karar Türkiye tarihine utanç sayfası olarak geçecektir. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması kadınların kazanımlarına yapılmış en büyük saldırıdır. Sözleşmeyi nasıl kazandıysak öyle savunacağız.”

Açıklamanın ardından sağanak yağmur altında yaklaşık 10 dakika boyunca sloganlar atan kadınlar daha sonra eylemlerini sonlandırdı.

Haber: Hakan Özen

YORUM YAP