DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Manisa’ nın yeni uydu kenti Akgedik 2’nci etap sakinleri hayal kırıklığı içinde

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Manisa’ nın yeni uydu kenti Akgedik 2’nci etap sakinleri hayal kırıklığı içinde

Büyük ve güzel hayallerle yeni evlerine taşınan Akgedik 2’nci etap sakinleri büyük hayal kırıklıklarıyla canlarından bezdiklerini söylüyor.

Haber: Nezih VAROL

Büyük umutlar, güzel hayallerle yeni evlerine kavuşmuş, sıcak bir yuva özlemiyle yeni eşyalarını taşımış, huzur ve güven içinde yaşamayı düşünüyorlardı, ama bambaşka sorunlar, sonu gelmez dertlerle karşılaştılar. Yağmur yağsa camları çatıları akıyor, güneş açsa yığına dönüşmüş çöpler kokuyor, toplu ulaşımdan yeterince yararlanamıyorlar, hasta olsalar bir sağlık ocakları bile yok.

Tüm bu sorunları Yunusemre ilçesinin Akgedik toplu konutlarında yaşayan mahalle sakinleri anlatıyor. Bir mahalle sakini yaşadıkları sıkıntıları şöyle ifade etti:

“Öncelikle çöp konteynerlerimiz çok az, üstelik her gün düzenli alınmıyor, mikrop kapmaktan korkuyoruz, etrafta çok sayıda yılan var, ilaçlama istiyoruz, sokak lambalarının çoğu yanmıyor, elektrikler bazen kesiliyor, apartman aidatları yüksek ve karşılığında hizmet az, henüz evlerine taşınmayanlardan da doğalgaz ve aidat parası alıyorlar, son dönemde hırsızlık olayları da arttı, kapı önünden ayakkabılar çalınıyor, otobüs durağımız yetersiz, yağışlı havalarda ıslanıyoruz, otobüsler şehir merkezinden geçmiyor, lisemiz yok, en azından bazı liselerin ve bazı hastanelerin önünden geçerlerse seviniriz, evlerimiz erken teslim edildiği için eksiklikleri tamamlamak için peşinden koşturuyoruz, camlarda slikon yok, içeriyi şu basıyor, taksi durağı yok, varsa taksi yok, marketler henüz açılmadı, ekmek almak bile işkence, 2’nci etap olarak çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz”.

YORUM YAP