DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Manisa’da Ali Rıza İlkokulu’nda eski bina yıkılıp modern okul yapılacak

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Manisa’da Ali Rıza İlkokulu’nda eski bina yıkılıp modern okul yapılacak

Manisa’ nın hafızasında yeri olan, önemli eğitim okullarından Ali Rıza İlkokulu için eski binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Yerine modern bir okul inşa edilecek.

Ali Rıza Çevik Okulu A Blok,B Blok ve C Blok olmak üzere üç binadan oluşuyordu. Binanın ekonomik ömrünü tamamladığı ifade edilerek, depreme dayanıklılık bakımından da yetersiz olması ve bölgenin ihtiyacını karşılayamadığından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilmişti.

Okul, 23 Nisan 1946 tarihinde dönemin valisi Ali Riza Çevik tarafından 6 derslikli bir ilkokul olarak açıldı. Ardından çevrenin ihtiyaçlara cevap vermediğinden okul bahçesine 12 derslikli bir okul daha yapıldı ve 17 Eylül 1962 tarihinde Pamukçular İlkokulu olarak açıldı. Pamukçular İlkokulu, Ali Riza Çevik İlkokulu’nun bir şubesi olarak devam etti.(B Blok)

Geçen zaman içinde öğrenci sayısının artması ile mevcut binalar ihtiyacı karşılayamaz hale gelince 1982 yılında 11 derslikli C Blok hizmete girdi.

Bugünlerde eski binanın yıkılması için hafriyat çalışmalarına başlandı.

Ali Rıza Çevik Ortaokulu yeni bina inşaatı sebebiyle, eski okul binasının yıkım ve hafriyat çalışmaları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi iş birliği protokolü imzalanmıştı.

YORUM YAP