DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

MASKİ’nin aralık ayı su faturalarında Hat Bakım ve İşletim Ücreti yer almıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
MASKİ’nin aralık ayı su faturalarında Hat Bakım ve İşletim Ücreti yer almıyor

Manisa’ da, Şehzadeler İlçesinde Mahkeme kararı ile kaldırılan, MASKİ Genel Kurulu kararı ile Manisa il genelinde tüm abonelerden alınmaması kararlaştırılan ‘Hat Bakım ve İşletim Bedeli’ne, Aralık ayı su faturalarında yer verilmedi.

 Uğur Doğan isimli bir vatandaşın açtığı, Manisa Yurttaş İnisiyatifinin destek verdiği davada Manisa 2. İdare Mahkemesi, Şehzadeler ilçesindeki abonelerle ilgili olarak, 2018 yılı Ocak ayından bu yana tüm su abonelerinden her ay için alınan 3,00 TL ‘Hat Bakım ve İşletim Ücreti’ne ilişkin işlemi iptal etmiş, MASKİ Genel Kurulu da Kasım Ayı Olağan Genel Kurulunda aldığı kararla, bu ücretin Manisa ili genelinde alınmamasına karar vermişti.

Aralık ayından itibaren bu kararın uygulanmasına başlandı. Bundan sonra, ‘Hat Bakım ve İşletim Bedeli’ su faturalarında yer almayacak.

Görüştüğümüz Manisa Yurttaş İnisiyatifi gönüllüleri, “Geçmişte alınan hat  bakım ve işletim bedellerinin faizi ile birlikte iadesi veya su faturalarından mahsubu gerektiğini, bunun için de mücadelelerini sürdüreceklerini;  Türkiye’de 17 Büyükşehir Belediyesinin bu ücreti almaya devam ettiğini, Manisa 2. İdare Mahkemesi kararı emsal nitelikte olduğundan onların da bu kararı dikkate almaları icap ettiğini” söylemişlerdir.

YUNUSEMRE İLÇESİNDE ‘DİĞER TİCARETHANELER’DEN ALINAN KATIK ATIK TOPLAMA BEDELİ DE İPTAL EDİLDİ

Manisa Yurttaş İnisiyatifi gönülleri, Yunusemre ilçesinde bir esnafın açtığı davada, ‘Diğer Ticarethaneler’den alınan katı atık bertaraf bedelinin iptal edildiğini, önümüzdeki günlerde bu konuda da gelişmeler beklediklerini belirtmişlerdir.

YORUM YAP