DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Masterscher junıor’da Çocuklar mutfakta tava tutup yağ kokusunda yarıştırılacaklar!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Masterscher junıor’da Çocuklar mutfakta tava tutup yağ kokusunda yarıştırılacaklar!’

Yemek programları günümüzde reytinlerde ilgi çekiyor; ancak çocukların yemek uğruna televizyonlarda boy göstermesine eleştiriler de yok değil. Gazeteci Ramazan Duman, masterscher junıor yarışmasına olumlu bakmayan bir kişi; eleştirisinde, ” Reyting uğruna kalem tutan o eller, kitap kokusu alan çocuklar, bu seferde mutfakta tava tutup yağ kokusunda yarıştırılacaklar.” diyor.

Gazeteci, yazar Ramazan Duman’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

”Yurt dışından gelen formatlar ülkemiz için çok uygun olmasa da dizi kokuşmuşluğu arasında seyrediliyor mu evet. Şimdi de çocukları kullanarak masterscher junıor’un fragmanları yayınladı. Reyting uğruna kalem tutan o eller, kitap kokusu alan çocuklar, bu seferde mutfakta tava tutup yağ kokusunda yarıştırılacaklar.

Pandemi nedeniyle okulların yüz yüze eğitime ara verdiği bu zamanda Acunun yaptığı tam bir kurnazlık. Bırakın çocuklarımızı öğretmenleri kendi yöntemleriyle ve idealleriyle yetiştirsin; okullarını ve hayallerini kaybetmesinler!

‘Mutfakta kullanılan bıçaklar, kızgın yağlar, elektrikli robotlar, fırınlar, nereye bakarsan bak hep tehlike!’

”Eğitim haricinde hiç bir çocuğun tv ekranlarında ve yarışma proğramlarına katılmasına olumlu bakmıyorum. Proğram formatı ne olursa olsun, çocuklarımız üzerinden birileri para kazanacaksa RTÜK bunlara derhal müdahale etmelidir. Bırakalım çocuklar mutlu olsun. Zaten eğitim sisitemimizde bir yarış atı gibi olan çocuklarımız bir de Masterschef gibi yarışmalarda yok olmasın. Çocuklarımız medyada reyting veya para kazandıran değerler olarak görülmesin.

Ayrıca bu çocuklar mutfağın zorluklarını ne kadar biliyor. Kullanılan bıçaklar, kızgın yağlar, elektrikli robotlar, fırınlar, nereye bakarsan bak hep tehlike. Bunların sorumluluğu kimde olacak? Büyükler kategorisinde gördük, kaç kişi elini kesti.

Lütfen ama lütfen çocuğunuzun illa mutfakta olmasını istiyorsanız, o zaman gastronomi bölümüne yollar, uzman bir ekipten işi öğrenmesini sağlarsınız. Takdir sizlerin…”

YORUM YAP