DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mavi Vatan’ ın Doğu Akdeniz kısmının neredeyse %35 ‘inin sismik haritasını çıkartık

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Mavi Vatan’ ın Doğu Akdeniz kısmının neredeyse %35 ‘inin sismik haritasını çıkartık

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı, Oruç Reis sismik araştırma gemisi için yeni bir NAVTEX yayımladı.

Buna göre 22 Ekim’de ilan edilen NAVTEX’le Kaş, Fethiye, Marmaris ve Rodos Adası arasında kalan bölümde sismik araştırma faaliyeti yürüten Oruç Reis Gemisi’nin yeni görevi 25 Ekim-4 Kasım 2020 tarihleri arasında olacak; ayrıca süre uzatımı da gündeme gelebilir.

Yayımlanan NAVTEX’e göre Oruç Reis, bahsedilen tarihler arasında Rodos adasının güneyinde kalan bölgede araştırmalarına devam edecek.

Bu hamle ile Türkiye Mavi Vatan’ın doğu Akdeniz kısmının neredeyse %35’inin sismik haritasını çıkartmış olacak.

Buna göre Navtex ile bölgedeki diğer gemilerden koordinatları bildirilen alanda çalışacak Oruç Reis ve beraberindeki destek gemilerinden en az altı deniz mili uzaktan geçilmesi istendi.

Aktarılan bilgilere göre, Ataman Tedarik Gemisi ve Cengizhan Taşıma Gemisi de Oruç Reis’e eşlik edecek.

Hatırlanacağı üzere, 12-22 Ekim 2020 tarihleri arasında, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin faaliyetlerine ilişkin olarak Doğu Akdeniz’de  NAVTEX  ilan edilmişti. NAVTEX kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler için yapılan ilan, Türk Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından duyurulmuştu.

Ardından yayımlanan başka bir NAVTEX kapsamında, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin 21-27 Ekim tarihleri arasında Kızılhisar (Meis) adasının batısında araştırma yapmak üzere görevlendirildiği ve yeni bir Navtex mesajı yayımlandığı belirtilmişti.

YORUM YAP