DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mekanlarda dokunma kaynaklı bulaş riski hassasiyeti sensörlü ürün pazarını büyüttü

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Mekanlarda dokunma kaynaklı bulaş riski hassasiyeti sensörlü ürün pazarını büyüttü

Pandemi riski yaşam alanlarında hijyen hassasiyetinin daha da öne çıkmasına yol açtı. Pandemi sürecinde fotoselli bataryalara ve rezervuarlara talep artışı oldu. Ayrıca sabunundan el yıkama ve havlu kağıt alımına kadar her alanda temassız alana ilgi arttı. Dokunma kaynaklı bulaş riskini azaltmak amacıyla özellikle sirkülasyona açık ve kalabalığın yoğun olduğu belediyeler, okullar, oteller, AVM ve hastaneler gibi binalar başta olmak üzere pek çok alanda dokunularak çalıştırılan ürünlerin yerine temassız ürünler konuldu.

Bu talep sensörlü ürün pazarında yüzde 200’e varan büyüme getirdi.

Sadece armatür pazarında fotoselli ürünlerin payı, yüzde 20’lerden 40’lara çıktı.

Artan iç pazar talebi ithalatı yükseltti

Armatür Derneği Kurucu Başkanı Gökhan Turan, COVID-19’dan dolayı bu yıl iç pazarda fotoselli ürün satışlarında yüzde 200’e varan artış yaşandığını söyledi. “Yani bu da önceki yıllara göre 2-3 kat kadar bir artış demek oluyor” diyen Turan, “Bu dönemde ithalatımız yüzde 50 oranında arttı. İhracatımızda ise yüzde 15’lik düşüş oldu. Armatür grubu içinde fotoselli ürünlerin pazar payı yüzde 20’lerden 40’lara yükseldi” dedi.

Fotoselli ürünlere özellikle resmi dairelerden, belediyelerden ve okullardan talep olduğunu belirten Gökhan Turan, özel sektörlere bakıldığında ise yeme-içme sektöründen fazlasıyla talep alındığını belirtti. Turan, bireysel kullanım için göze çarpan bir artış olmadığını kaydetti.

YORUM YAP