DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Muğla’da Kurşunlu Camii her geçen gün toprağa biraz daha gömülüyor!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Muğla’da Kurşunlu Camii her geçen gün toprağa biraz daha gömülüyor!

Muğla’nın tarihi yapılarından Kurşunlu Camii her meydan düzenlemesinde toprağa biraz daha gömülüyor.

Muğla Menteşe’nin Osmanlı eserlerinden olan ve 2. Beyazıt döneminden bu yana Muğla’ lılara hizmet veren cami, bu günlerdeki görüntüsüyle üzüntü veriyor. Uzun bir süredir restorasyon işinden dolayı kapalı olan caminin açılacağı günü dört gözle bekleyen cemaat, önünden geçtikleri caminin hemen yanı başında Menteşe Belediyesi tarafından yapılan meydan düzenlemesinden dolayı zaten meydandan aşağıda kalan caminin, yeni düzenlemeden sonra daha da aşağıda kalmasına oldukça tepkili.

Sekiz ay önce başlayan meydan düzenlemesi ile camii ve meydanın aynı kotta birleşerek cami ve meydanın siluetinin daha güzel ortaya çıkmasını bekleyen Menteşeliler, şimdiki görüntü ile adeta büyük bir şaşkınlık içerisindeler.

Yağmur olduğu zamanlarda zaten, camiye meydan tarafından girmede zorluklar yaşadıklarını, caminin bahçesinde oluşan su birikintilerinden dolayı oldukça zorlandıklarını,bundan sonra işlerinin daha da zor olacağını, meydandaki suların da bahçeye dolabileceğini belirtiyorlar.

Menteşe’nin önemli kültür varlıklarından birinin hemen yanı başındaki bu çalışmalar için Kültür Bakanlığı’ndan bir izin alınıp alınmadığı, alındıysa da alınan izin projesine bir revizyondeğişiklik yapılıp yapılmadığı da cevabını bekleyen sorular arasında.

YORUM YAP