DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Dervişoğlu:’Hazırlanan İddianame Hatır Senedi!’

Yayınlanma Tarihi : Google News
Dervişoğlu:’Hazırlanan İddianame Hatır Senedi!’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Sinan Ateş cinayetiyle ilgili, ‘Birilerinin hatırına istinaden tanzim edilmiş bir iddianame.’ nitelemesini yaptı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Dervişoğlu Sinan Ateş davasının iddianamesine ilişkin ”O bir hukuki metin değil, hukuk tarihimizin çamurudur.” dedi.

Dervişoğlu konuyla ilgili açıklamasında www.birgun.net’ te şu ifadelerle yer aldı:

“Ciddi bir soruşturma yapılmamış. Suçluların himaye edildiğini gerçeğiyle buluştum. Benim gözümde o bir hukuki metin değil, hukuk tarihimizin çamurudur.

Belki bir dönem adaletin tecelli etmesini engelleyebilirler ama kimse adaletten kaçamaz. Bunlar bırakın millete, adalet heykeline bile hesap veremez. Bunlar hukukçu değil.

Adalet müessesesinin zedelendiği yerde toplumda zedelenmemiş müessese kalmaz. Siyaset de bundan nasibini alır. Onun için hatır senedi benzetmesi yaptım. Birilerinin hatırına istinaden tanzim edilmiş bir iddianame.

Mahkemeden iddianameyi reddetmesini bekliyorduk. Hiçbir mahkeme onu kabul edemezdi. Siyasi gerekçeler ve buyurmalarla iddianamenin kabulü gerektiğini söyleyenler vardı. Hakimlere talimat vermek noktasına iş gelmişse adalet çürümüş demektir.”

”KATİL’E ADAMI NİYE ÖLDÜRDÜN DİYE SORMAZLAR MI?”

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadelerinin iddianamede yer almadığını hatırlatan Dervişoğlu, “Azmettiriciler himaye edilmiş. Cinayet neden işlendi sorusunun cevabı yok. Katile ‘Adamı niye öldürdün?’ diye sormazlar mı? O bile yok. Doğrudan hatır senedi..”

YORUM YAP