DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mustafa Feridun Gülgeç’ ten Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı’na ziyaret

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Mustafa Feridun Gülgeç’ ten Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı’na ziyaret

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç’in Bedensel Engelliler Derneği’ni ziyareti Başkan Yasemin Yıldız ve üyelerini mutlu etti.

Haber: Nezih VAROL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız’ı hizmet binasında ziyaret ederek üyelerin istek ve beklentileriyle ilgili bilgi aldı. Başkan Yıldız ilk olarak engellilerin şehir yaşamına ilişkin sorunlarını bildirerek, “Pek çok şehirde olduğu gibi tüm engelliler erişilebilirlik konusunda büyük sıkıntı yaşıyor, engelli wc’leri yetersiz kalıyor, akülü arabalarımızın tamiri için servis bulamıyoruz, sosyalleşemiyoruz, kendimize göre bir kafeteryamız, kuaförümüz yok” dedi. Ağır engellisi olan ailelerin herhangi bir sosyal yaşamının olmadığını da ifade eden Yıldız, şunları söyledi: “Rehabilitasyon ve kreşler çok yetersiz, cenazesi, nikahı, düğünü olan engellisini bırakıp hiç bir etkinliğe gidemiyor”. Engelli bakım maaşları konusunda köy yerlerinde ortak avluya bakan ve bu nedenle kapı numaraları tek olan engelli vatandaşların maaş haklarının kaybolduğunu da İl Müdürü Gülgeç’e aktaran Başkan Yıldız, “Bizi ziyarete gelen, sorunlarımızı dinleyen, tüm dertlerimizi bakanlığımıza bizzat bildireceğini, derdimize derman olacağını söyleyen Müdürümüze çok teşekkür ederiz, şükranlarımızı sunarız”dedi.

İl Müdürü Gülgeç, İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi’nde hizmet alan çocukların yaptığı el emeği hediyeleri de Başkan Yıldız’a taktim etti.

YORUM YAP