DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Nasdaq kendi kripto para borsasını kuruyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Nasdaq kendi kripto para borsasını kuruyor

Son yıllarda dijital paralara olan yönelim hızla artıyor. Nitekim ABD’de teknoloji şirketleri hisselerinin işlem gördüğü NASDAQ Borsası da kripto para borsası oluşturmak adına, bir blockchain (Blockchain şifrelenmiş işlem takibi sağlayan veri kayıt sistemi ) yazılım firmasıyla anlaşma yaptığını duyurdu.

Kripto Para’ ya ilginin ileride daha da artacağını belirten araştırma raporları az değil. Bu yılın başlarında Almanya merkezli yatırım bankası Deutsche Bank yayınladığı üçüncü kripto para raporunda, yeni bir dijital para biriminin elektronik ödemelerin kolaylığı ve nakit ödemelerin gizliliğini birleştirerek gelecek iki yıl içinde “yaygın” olarak kullanılabileceğini duyurdu. Borsa kurumları da bu gelişmeyi değerlendiren adımlar gelmeye başladı.

Buna göre borsalarda kripto para birimine ilişkin faaliyetleri düzenlemek  ürünlere menkul kıymet yasalarının uygulanması için NASDAQ Borsası da adımlarını atıyor.

Nasdaq dijital varlık borsası için ilk adımları atıyor

Nasdaq kripto para birimi ile ilgili faaliyetlere ve ürünlere menkul kıymet yasaları uygulanmasının planlarını yapıyor. Nitekim Nasdaq Kısa süre önce, Tyler ve Cameron Winklevoss tarafından kurulan dijital varlık borsası Gemini ile bir işbirliğini duyurdu.

Konuyla ilgili olarak Nasdaq CEO’su Adena Friedman, Amerikan haber kanalı CNBC’ye yaptığı açıklamada borsaların bitcoin gibi dijital para birimleri ticareti için bir platform olmayı düşüneceğini açıkladı. Ancak bunun için işlem yapanların bilgilenmesi ve kripto paraların ticaretinin olgunlaşması yanında uzun vadede istikrarlı bir ödeme aracı olarak istikrarlı olması öne çıkıyor.

Merkez Bankaları da dijitalPara birimine kayıtsız değil

Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdür Yardımcısı Tao Zhang, Londra Ekonomi Okulu tarafından düzenlenen bir konferansta Merkez Bankaları ‘nın da dijital Para birimine kayıtsız kalamayacaklarını ifade eden açıklamalarda bulundu. Zhang, Merkez Bankası Dijital Para Birimi’nin (CBDC) geliştirilmesi konusunda yaptığı açıklamada CBDC’lerin özellikle gelişmekte olan dünya için büyük bir gelecek vaadinde bulunduklarını iddia etti.

Dijital Paraların riski

Tüm bu gelişmelere rağmen dijital paranın önemli riskleri de var. En başta kripto paraların güvenlik ve fiyat istikrarına belirsizlikler henüz netleşmiş değil.

YORUM YAP