DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

New York Times: ‘Türkiye bugün beş milyon savunmasız insanı koruyan tek güçtür!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
New York Times: ‘Türkiye bugün beş milyon savunmasız insanı koruyan tek güçtür!’

New York Times, Türkiye’nin beş milyon savunmasız insanı koruyan tek güç olduğunu yazdı. ”Dünya ilk başta çok eleştirdi ama 5 milyon Suriyeli’nin, Esed ve Rusya tarafından katledilmesini engelleyen tek güç Türk ordusu’ dedi.

Gazetede yer alan

”Afrin kentinin yukarısındaki bir tepede çadırlı bir kampta 300 Suriyeli aile yağmur ve çamurda ısınmak için mücadele ediyor. Yedi yıl önce Şam yakınlarındaki çiftliklerinden kaçtıklarından bu yana üç kez yerlerinden edilmişler. 65 yaşındaki Bushra Sulaiman el-Hamdo, yatalak kocasının yatalak kocasının yattığı yerdeki ıslak toprağı göstermek için zemini kaldırarak ‘Durum çok kötü, çadıra yağmur geliyor’ dedi. “Yeterli yiyecek yok, yardım kuruluşu yok, içme suyu yok.” diye paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, üç yıl önce Türk askerlerinin Suriye sınırını geçerek Afrin’e gitmelerini emrettiğinde Birleşmiş Milletler ve Batılı liderler tarafından geniş ölçüde eleştirildiği hatırlatıldı.

Makalede Türkiye’ nin, yaklaşık beş milyon yerinden edilmiş ve savunmasız sivili koruyan; sahada da potansiyel katliamları engelleyen tek gücün Türkiye olduğu vurgulandı.

YORUM YAP