DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Nurten Onultmak: ‘Üreticilerimizin Sesi Oluyoruz’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Nurten Onultmak: ‘Üreticilerimizin Sesi Oluyoruz’

Manisa Ovasında kuru üzüm üreticilerinin TMO randevularına başvurularının kısa sürede kapanması birçok mağduriyeti beraberinde getirdi. Çiftçinin tüccarın eline bırakıldığı eleştirilerini gündeme taşıyan Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak önceki gün Salihli ve Turgutlu’ da üreticilerle görüşüp sıra derdine son verilmesine ilişkin çağrıda bulunmuştu.

Nihayet Toprak Mahsulleri Ofisi’ nden (TMO)  ‘günlük alım miktarı yüzde yüz artacak’ mesajı geldi. Randevu sisteminin yeniden açılacağı haberi ardından Nurten Onultmak gelişmeleri dikkatle izleyeceklerini açıkladı. Onultmak ‘’Daha önce TMO Randevu sistemi ya dolu ya da pasifize edildi, buna karşı çıktık, çiftçilerimizin alınteri tüccarın insafına bırakılmamalı’ dedik; Salihli ovasını, Turgutlu bağlarını dolaşıyoruz, Manisa’ nın her bölgesinde çiftçinin dertlerini dinliyoruz; sahada yaptığımız incelemelerle üreticilerimizin sesi oluyoruz.’’ İfadesini kullandı.

Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak kuru üzüm fiyatında revizyona gidilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:  ‘’Çiftçi TMO’ dan daha sıra alamadan bir de ürettiği mahsulün fiyatını düşürmek istiyorlar, bize göre TMO ‘nun alım fiyatı acilen güncellenmelidir. Geçen yıla göre üzüm bağlarındaki girdi maliyetleri % 300 – 500 arttı, sulama maliyeti, ilaç fiyatları arttı, bir an önce kuru üzüm fiyatında artışa gidilmeli yoksa bağların köklenmesi ya da tarlalardaki verimin daha da düşmesinden söz ediyor olacağız.’’ dedi.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, 19 Eylül’den itibaren Manisa’da üzüm alım kapasitesini artıracaklarını duyururken ‘Randevuları ileri tarihte bile olsa biz yeni yerler açtıkça ve alım miktarlarımızı arttıkça randevular öne doğru gelecektir’ ifadesini kullandı.

Kuru üzüm üreticilerinin TMO ‘ dan randevu talepleri bir süredir kapalıydı.

YORUM YAP