DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

O gazete Millî mücadeleyle özdeşleşmiş isimler arasında son padişah Vahdettin ve sadrazam Damat Ferit’i de görsele taşıdı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
O gazete Millî mücadeleyle özdeşleşmiş isimler arasında son padişah Vahdettin ve sadrazam Damat Ferit’i de görsele taşıdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek’ ten Sabah Gazetesindeki görsele tepki geldi. Gazete 19 Mayıs’la ilgili yaptığı haber görselinde Atatürk’ le birlikte milli mücadele arkadaşlarının yer aldığı resim içinde Padişah Vahdettin ile Damat Ferit’e yer verdi.

Padişahı Vahdettin Milli Mücadele’ yi başlatan Mustafa Kemal için idam kararı vermiş; Damat Ferid ise ulusal kurtuluş hareketine muhalefet etmiş ve hatta İngilizlerle işbirliği yaparak Sivas Kongresi’ni engellemeye çalışmıştı.

Sabah gazetesi haberin görselinde, Atatürk ve mücadele arkadaşlarının yanına Osmanlı Padişahı Vahdettin ile Damat Ferit’ e de yer vererek haberde şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’in işgal edildiği 15 Mayıs günü ise Mustafa Kemal Paşa, Genelkurmay Başkanlığında Cevat (Çobanlı) ve Fevzi (Çakmak) paşalara, sonra da Babıali’de bazı hükümet üyelerine veda etti. Aynı gün Yıldız Sarayı’nda Padişah Vahdettin tarafından kabul edilen Mustafa Kemal, daha sonra Bandırma Vapuru’nun kaptanı İsmail Hakkı (Durusu) Bey’i Şişli’deki evine çağırarak yolculukla ilgili bilgi aldı”

Bahçeli’nin danışmanından Sabah gazetesindeki 19 Mayıs görseline tepki açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek ‘ten bu manşete tepki geldi.

Çiçek, sosyal medya hesabındaki paylaşımında “Bazıları da Atatürk’e direkt düşmanlıklarını gösteremedikleri için yurt dışına kaçan hain Damat Ferit’in ve İngilizlere sığınan Vahdettin’in hainlikleri hakkında o kadar tarihi delil olmasına rağmen milli kahraman olarak anıyorlar. Hain desen kızar ama hainlere övgü dizer!” ifadesini kullandı.

YORUM YAP