DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ons altın yılın en düşük seviyesine geriledi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Ons altın yılın en düşük seviyesine geriledi

ABD Tahvil faizindeki yükselişle ons altın fiyatını geriletti. Haftaya 1.734$ seviyesinden düşüşle başlayan ons altın  %1,5 üzeri kayıpla 1.678$ seviyesine geriledi. Bu seviye en son 8 Mart’ta test edilmişti. Piyasaların enflasyonu fiyatlaması tahvil faizlerine yönelmesine yol açtı.

ABD’de enflasyonun yükseleceği beklentisinin giderek artmasıyla 10 yıllık tahvil faizi %1,77’yi aşarak Şubat 2020 sonrası en yüksek seviyeye çıktı. Investing.com’ da Deniz Engin ‘in yer verdiği habere göre ABD 30 yıllık tahvil faizi de tekrar %2,45’e yükseldi. Tahvil faizindeki yükselişle ABD Dolar Endeksi 93,25’e çıkarak 5 Kasım sonrası en yüksek seviyeyi gördü.

Haftanın devamında ABD’den gelecek verilerde tarım dışı istihdam rakamlarının beklentileri aşması doları desteklemeye devam edebilir, bu olasılıkta da altın üzerindeki baskı sürebilir.

Yurt içinde geçen haftadan itibaren USD/TRY kurundaki hızlı yükselişle gram altın da değer kazandı ve fiyat geçen hafta 457 TL’ye çıkmasının ardından bugün dolar kurunun 8,46’ya yükselmesiyle 460 TL’yi gördü. Son saatte ise TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun 89. Olağan Genel Kurul Toplantısında sıkı para politikasına devam mesajı vermesiyle dolar kuru gün içi zirveden 8,25’e geriledi. Ons tarafında da düşüşün hızlanmasıyla gram altın 446 TL’ye geriledi. Aylık bazda %8 yükselen gram altın sene başı itibarıyla ise %1 negatif tarafta.

YORUM YAP