DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Oruç Reis’in sismik araştırma rotası Yunan askeri filosunu yüksek alarma geçirdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Oruç Reis’in sismik araştırma rotası Yunan askeri filosunu yüksek alarma geçirdi

Türkiye’ nin Meis Adası bölgesinde NAVTEX  ilan etmesinin ardından Türkiye’ nin sismik araştırma gemisini bölgeye gönderme ihtimali Yunan Savunma Bakanlığı’ nı yine harekete geçirdi.

Yunan Savunma Bakanlığı, “Oruç Reis” araştırma gemisinin sismik etütler yaptırmasının beklendiği bilgisinin ardından son haftalarda filoyu ikinci kez yüksek alarma geçirdi.

Yunan Pentapostagma’ nın yayınına göre “Oruç Reis” in Antalya limanından yarın veya yarından sonra yola çıkarak 21 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri ​​arasında Türkiye’ nin NAVTEX ilan ettiği bölgede araştırma yapacağı bilgisine ulaşıldığını açıklayarak, Meis Adasının güneydoğusunda hidrokarbon arama faaliyetlerini hatırlattı.

NAVTEX nedir?

NAVTEX, uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemidir.

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin yapacağı sondaj faaliyetleri kapsamında, Türkiye’nin Meis adası çevresinde “denizcilik uyarı notu” olarak bilinen NAVTEX ilan etmesiyle bölgede hükümranlık hakkını tescil ettiriyor.

Nitekim bölgeyle ilgili Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi dairesi Meis ve Rodos arasında kalan bölge için 21 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında geçerli olmak üzere Navtex mesajı yayınlamıştı.

YORUM YAP