DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Özdağ: ‘Bu yasa hem hapsetme, hem de susturma yasası!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Özdağ: ‘Bu yasa hem hapsetme, hem de susturma yasası!’

Sosyal Medya yasa teklifi TBMM’ nde kabul edildi. Maddeler arasında kamuoyunda en çok tartışılan 29. madde de yer aldı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Sosyal Medya yasasına ilişkin yaptığı açıklamada yasaya eleştiriler yönelterek, özellikle 29. maddeye gönderme yaparak, ‘bu yasaya ben susturma yasası hem de hapsetme yasası diyorum.’ dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ ın AL-AIN Türkçe’den Tuğba Yıldırım’a konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SIKI YÖNETİM YASASI”

Bu yasa bir elma şekeridir. İnternet medyasının mutlaka bir kanuna ihtiyacı vardır. Ama elma şekerini takdim ederken insanlara, içine zehir koymaya gerek yoktu. 29. madde bir zehirdir. İnsanlara hakaret eden davalar zaten açılıyor ama burada muğlak bir ifade var. Burada gri alan oluşturmak istiyorlar. Bugün yargı bazı davalarda bağımsız, objektif ve tarafsız değil. Özellikle hükümeti ilgilendiren, yolsuzlukları, hırsızlıkları ilgilendiren davalarda kesinlikle yargı objektif, tarafsız ve açık değil. Muhalefete karşı ise acımasız…

“BU YASADAN DAHA ÇOK ONLAR ŞİKAYETÇİ OLACAKLAR”

“İktidarda kalacaklarını zannediyorlar. Sandıkla gelenler, sandıkla gidecekler..Bu yasadan daha çok onlar şikayetçi olacaklar. 8 ay sonra Sakın mızıkçılık yapmasınlar, haberimiz yoktu uyuyordum, rüya mı görmüştüm ben, Nasıl “evet” oyu verdim bu yasaya gibi sözlerle kendilerini savunmaya kalkmasınlar.Bugün iktidarı destekleyen gerek siyasiler, gazeteciler buradan çok zarar görecekler.

“BU YASAYI TEKRARDAN GÖZDEN GEÇİRSİNLER”

“Bu yasayı tekrardan gözden geçirsinler. Buradan İyi Parti’ye, CHP’ye görev düşüyor. Bu 29.maddeyi mutlaka Anayasaya götürmeleri gerekmektedir. Hatta bu Anayasa maddesiyle beraber bunu gündemden düşürmemek gerekir..”

“TÜRKİYE’NİN BİR KİŞİ İKTİDARINA İHTİYACI YOK”

Türkiye’nin demokrasiye, şeffaflığa ve çoğulcuğa ihtiyacı var. Bu çoğulculuğu hep beraber sağlayacağız. Türkiye’nin bir parti devletine,Türkiye’nin bir devlet partisine, Türkiye’nin bir kişi iktidarına ihtiyacı yok. Türkiye’nin millet iradesine, Meclis’e ihtiyacı var. Bu meclise de bugün çoğunluğu sağlayanlar, muhalefete hiçbir alan bırakmıyorlar. Ben bu yasaya susturma yasası demiyorum, ben bu yasaya sansür yasası da demiyorum..Bu yasa hem susturma, hem sansür hem de hapsetme yasası..Cumhuriyete de aykırı hareket ediyorlar. Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi; Cumhuriyet fikri hür, irfani hür, vicdanı hür nesiller ister. Burada diyorlar ki; fikri hür istemiyoruz.Bize tabii nesiller istiyoruz. Benim hakkımda hiçbir şey söyleme, söylersen de ben yalan söylüyorsam, yanlış bilgi veriyorsam onu onayla. Bu yasa, Türkiye’de herşeyi güllük gülistanlık gösterme, muhalefeti susturma ve sayıları az olan özgür medyayı susturma, kamuoyunu yıldırma ve korkutma, muhalefetin söylediklerini pireyi deve yapma yasası bu. Öbür tarafta deveyi göstermeme, yapılan yanlışları, hukuksuzlukları göstermeme var. Bunu RTÜK icraatlarıyla gördük. Bazı gazetelere aylardır, yıllardır reklam vermiyorlar. Buna da adalet, Müslümanlık, ahlak, demokrasi, şeffaflık diyorlar…

YORUM YAP