DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Öztrak: ‘Hazine’ye ilk aşamada binen doğrudan yük 10,4 milyar TL.’

Yayınlanma Tarihi : Google News
Öztrak: ‘Hazine’ye ilk aşamada binen doğrudan yük 10,4 milyar TL.’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal paylaşım sitesinden kur korumalı mevduatın ilk geri dönüşümüne ilişkin bir değerlendirme yaptı.

”Gerçeklerin er ya da geç, ortaya çıkmak gibi bir huyu var. Dövize endeksli mevduatlar bu hafta çözülmeye başlıyor. Hazine’ye ilk aşamada binen doğrudan yük 10,4 milyar TL. Şirketlere tanınan muafiyetle, vazgeçilen 13 milyar TL vergi geliri de cabası. Bunlar da daha iyi günler.” ifadesini kullandı.

Öztrak, 10 Mart günkü açıklamasında da ‘Kur korumalı mevduat bütçenin üzerine konulan saatli bir bomba’ olarak nitelemişti.

Açıklamasında faiz politikasındaki yanlışların enflasyon ve kur artışlarını tetiklediğini söyleyen Öztrak,“Biz neden Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü içindeki en yüksek enflasyon oranlarına sahibiz? Biz neden Şubat ayın içinde G20 içinde Arjantin’i de solladık en yüksek enflasyon oranına sahip ülke olduk? Bütün bunlar şunu gösteriyor, Türkiye’nin enflasyonunun dışarıdan falan geldiği yok, büyük bir kısmı içerideki beceriksiz yönetimden kaynaklanıyor” dedi.

YORUM YAP