DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Öztrak’tan Gençlere: ‘Ülkenizde kalın. Sorunları beraber göğüsleyelim!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Öztrak’tan Gençlere: ‘Ülkenizde kalın. Sorunları beraber göğüsleyelim!’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında ”Sıkıntılı, karanlık, kirli ilişkilerin ortaya döküldüğü bir dönemden geçiyoruz. Ülke uzun süredir bir buhran içinde savruluyor.”dedi. ”Ekonomi, devlet ve salgın yönetilemiyor. Yurttaşlarımız perişan. Ülkemizdeki her dört gençten biri işsiz, her dört işsizden biri üniversite mezunu. 15-29 yaş arasında, Taşı sıksa suyunu çıkaracak 5,7 milyon genç Ne bir işte çalışıyor, ne de okuyor. Ev genci olmuş, evde oturup anasının babasının eline bakıyor.

Evlerde huzur kalmamış. Her 10 gençten 6’sı işsiz olduğu için aile ilişkilerinin zarar gördüğünü söylüyor.” dedi.

Öztrak gençlere seslenerek, ”Biliyoruz hem iş, hem de umut arıyorsunuz. Bizim iktidarımızda, bu ikisine de sahip olacaksınız. Ülkenizde kalın. Sorunları beraberce göğüsleyelim. Ülkenin geleceğinde, yarınında siz varsınız.” dedi.

”UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİNDE TBMM, DIŞ KAPININ DIŞ MANDALI”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında Hükümet’i Cumhurbaşkanığı sistemi üzerinden eleştirerek, ”Ucube Başkanlık sisteminde TBMM, “Dış kapının mandalı” muamelesi görüyor.” açıklamasını yaptı:

”Önceki Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında, TBMM’ye verdiğimiz Araştırma Önergesi, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bu eski Bakan, bakanlığına eşinin şirketinden dezenfektan satmış. Bunu kendi itiraf ediyor. Bu dezenfektanların ithalatı için de, adrese teslim gümrük tarifeleri hazırlamış. Biz; “Tüyü bitmedik yetimin hakkını, kul hakkını TBMM sorsun” diye önerge veriyoruz. Ama bunun üstü Saray vesayeti altındaki AK Parti ve MHP Milletvekillerinin oylarıyla kapatılıyor… Bugün ortada; Ne işletilen bir yargı süreci, ne işleyen bir parlamento denetimi, ne de birkaç istisna dışında, skandalları yazıp çizebilen bir medya var.

”Erdoğan Şahsım Hükümeti, ve bu ucube sistem, eski Türkiye diyerek istiskal ettikleri 1990’lara bile, artık rahmet okutuyor. 1990’larda iyi kötü işleyen bir demokrasimiz vardı. Bugün “21 soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı” kitapçığı bastırıyoruz. Toplatılıyor, “128 Milyar Dolar nerede?” afişi asıyoruz, toplatılıyor.”

YORUM YAP