DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Pentagon UFO araştırma birimini resmileştirdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Pentagon UFO araştırma birimini resmileştirdi

Pentagon UFO araştırma birimini resmileştirdi. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı, Savunma ve İstihbarat Müsteşarlığı bünyesinde ABD Deniz Kuvvetleri Sekreterliğine bağlı olarak, ‘gizemli hava olaylarını gözlemlemek ve araştırmak için’ hava görev gücü kurdu.

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, “Tanımlanmayan Hava Olayları Görev Gücü”nün (Pentagon forms ‘Unidentified Weather Events Task Force’-UAP) 4 Ağustos’ ta kurulduğu açıklandı.

UAP Savunma Bakan Yardımcısı David Norquist’in onayıyla kurulan gözlem gücü UFO olaylarını araştıracak.

Pentagon, nisan ayında, geçmiş yıllarda ABD Donanmasına ait pilotların görev sırasında karşılaştıkları tanımlanamayan uçan nesnelere ait görüntüleri yayınlamıştı.

Bununla birlikte UFO olabileceği konusunda dünyada daha birçok ihbarın olduğunu da hatırlatalım. 2018 sonlarına doğru İrlanda havacılık otoritesi de, pilotlar tarafından yapılan UFO uyarıları hakkında araştırma başlatmıştı. Bu süreçte 9 Kasım 2018 günü Montreal-Londra seferini yapan BA94 sefer sayılı B787 Dreamliner tipi Brisith Airways uçağının pilotu astronomik hıza ulaşan nesneler gördüğünü ihbar etmiş, bu hızın ‘Match2’ seviyesinde, yani sesten iki kat daha hızlı olduğunu düşündüğünü aktarmıştı.

Kimliği belirsiz uçaklar UFO mu, dünyalı istihbaratçılar mı?

Pentagon’ da kurulan Tanımlanmayan Hava Olayları Görev Gücü’ nün görev alanlarından biri UFO olacak; nitekim Pentagon tarafından yayınlanan görüntüler büyük ilgi uyandırdı. Böylece bir devletin resmi araştırma biriminin UFO araştırma birimi kurması dikkatle karşılandı.

UFO İngilizce Unidentified Flying Object kelimelerinin kısaltılmış hali olarak biliniyor, yani ‘tanımlanamayan uçan nesne’ olarak adlandırılıyor. Fakat UFO’ ları sadece uzaylı olarak görmemek gerekiyor, radarların tespit ettiği ancak uçak ve benzeri bir tanıma sahip olmayan her nesne UFO adını alıyor.

Ancak bu tanımlanamayan uçan cisimlerin kaynağıyla ilgili ‘kim’ sorusu sadece uzaylı olarak adlandırılan varlıklarla sınırlı değil!.. Bazı uzmanlar tanımlanamayan cisimlerin uzaylılardan ziyade istihbarat toplamak isteyen dünyevi düşmanlar tarafından işletilen dronlar olabileceğine inanıyor.

Nitekim, ABD Kongre üyeleri ve Pentagon yetkilileri, ABD askeri üslerinin üzerinden geçen ve askeri jetler için risk oluşturan kimliği belirsiz uçakların ortaya çıkmasıyla ilgili endişelerini uzun süredir dile getirdiler.

 

 

YORUM YAP