DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Plastik poşetlere getiren kısıtlamayla % 75 tasarruf sağlandı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Plastik poşetlere getiren kısıtlamayla % 75 tasarruf sağlandı

Plastik alışveriş poşetleri 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren satış noktalarında ücret karşılığı verilmeye başlandı. Bu uygulamayla birlikte plastik poşet kullanımı % 75 azaltılarak hammadde ve enerjide büyük oranda tasarruf sağlandı.

Atık yönetiminde bugüne kadar yapılan reformlar ile düzenli depolama hizmeti verilen nüfus %35’ten %87’ye çıktı. Sayıları 4 bini bulan geri dönüşüm tesisiyle geri kazanım oranı %13’lere çıktı.
Plastik poşetlere getiren kısıtlamayla % 75 tasarruf sağlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre, 2020 yılında plastik poşetlere getiren kısıtlamayla 8 bin 300 ton daha az sera gazı salınımı oldu. Bu uygulama ile 1.8 milyon varil petrol kullanımından da tasarruf edildi. Tasarrufun mali boyutu ise 1.8 milyar TL’ye ulaştı.

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre; yetkililer, 2018 yılında Türkiye’de bir yılda kullanılan plastik poşet sayısının 30 ila 35 milyar; kişi başı tüketiminin aylık 35, yıllık 440 civarında olduğunu anımsattılar. O dönemde yıllık 280 bin ton plastik poşet atığı oluştuğuna dikkat çeken yetkililer, 1 Ocak 2019’dan itibaren başlayan ücretli poşet uygulamasıyla bu atığın 90 bin tona düştüğünü vurguladılar.

YORUM YAP