DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Polimer malzeme sektöründe Yerli ‘yanmaz köpük’ geliştirildi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Polimer malzeme sektöründe Yerli ‘yanmaz köpük’ geliştirildi

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi (Cube Incubation) firmalarından Hexagon İleri Malzemeler ve Teknolojiler Ticaret Limited Şirketi, ilk yerli ‘yanmaz köpük yalıtım malzemesi’ üretti.

itohaber’den Soyhan Alparslan’ ın haberine göre Polimer malzeme sektöründe teknik bilgi üretebilen ender firmalardan biri olan Hexagon, ürettiği ‘yanmaz köpük yalıtım malzemesi’ ile Türkiye’yi, bu alanda dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline getirdi.

Yanmaz polimerler; zorlu yangınları, duman ve zehirli gaz salınımını engelliyor.

Kuruluşunun 3’üncü yılında 3’üncü TÜBİTAK proje desteğini almaya hak kazanan Hexagon’un kurucusu Boran Berberoğlu, “Yanmaz polimer ilk kez NASA tarafından geliştirildi. Bu malzemeler; uzay ve donanma gemilerinde çıkabilecek zorlu yangınların, duman ve zehirli gaz salınımının önüne geçebiliyor. Yanmaz polimerler, halen ABD donanma gemileri, denizaltıları da dahil, 15’in üzerinde ülkenin deniz kuvvetleri tarafından kullanılıyor” bilgisini verdi.

Polimer malzeme sektöründe teknik bilgi üretip, işletmelere danışmanlık hizmeti veren Hexagon, yüksek mukavemetli ve çok fonksiyonelliğe sahip epoksi reçine türlerinde de tek üretici.

YORUM YAP