DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Prof. Serkan Saydam Uluslararası Maden Profesörleri Birliği Başkanı oldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Prof. Serkan Saydam Uluslararası Maden Profesörleri Birliği Başkanı oldu

Maden Profesörleri Birliği (SOMP), Profesör Serkan Saydam’ı 2023-2024 dönemi başkanlığına seçti.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun olup çalışmalarını Avustralya Sidney Üniversitesi’nde (The University of Sydney) sürdüren Prof. Serkan Saydam Uluslararası Maden Profesörleri Derneği (The Society of Mining Professors -SOMP) tarafından yeni dönem başkanı olarak seçildi.

Uluslararası Maden Profesörleri Birliği kendisini maden çalışmalarının geleceğine katkıda bulunmuş küresel akademik topluluğu temsil ediyor.

Bayrak değişim töreni, 5-11 Eylül tarihleri ​​arasında Almanya’nın Clausthal Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 2023 SOMP Yıllık Genel Kurulu’nda gerçekleştirildi.

Profesör Saydam, lisans yüksek lisans ve doktora derecelerini Maden Mühendisliği alanında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden almış ve Doktora sonrası bursunu Güney Afrika Johannesburg Witwatersrand Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2006 yılında UNSW Maden Mühendisliği Okulu’na Kıdemli Öğretim Görevlisi olarak katıldı ve 2017’den beri profesör olarak çalışmaktadır.

Prof. Serkan Saydam Gezegen Kaya Mekaniği Komisyonu Başkanı; Avustralya Uzay Mühendisliği Araştırma Merkezi gibi pek çok branş topluluğunda önemli görevler icra etmektedir.

Profesör Serkan Saydam Maden Profesörleri Birliği (SOMP) 2023-2024 dönemi başkanlığı görevini üstlenirken yaptığı konuşmada  dünyanın dört bir yanındaki SOMP üyelerini, Eylül 2024’te Avustralya’nın Sidney kentinde yapılması planlanan 34. Yıllık Genel Kurul Toplantısına katılmaya davet etti.

2024 Genel Kurul Toplantısı’ nın teması “Madencilikte Teknolojiyi Bütünleştirerek ve Çeşitliliği Kucaklayarak Yarını Birlikte İnşa Etmek” olacak.

Profesör Saydam SOMP üyelerine 2024 Genel Kurul Toplantısı’ davetinde madencilikte ileri teknolojiyi çeşitli ve kapsayıcı bir kültürel çevrede sürdürülebilirliğinin önemine vurgu yapılıyor.

SOMP’nin ana hedefi olarak da, insanlığa fayda sağlayacak sürdürülebilir mineral tedariki için gerekli bilimsel, teknik, akademik ve mesleki bilginin kullanılabilirliğini sağlamanın önemine değiniliyor.

YORUM YAP