DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Profesör’ ünvanlı, Öğretim Üyesi Sofuoğlu açıkladı: ‘Üniversiteler neredeyse fuhuş evi!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Profesör’ ünvanlı, Öğretim Üyesi Sofuoğlu açıkladı: ‘Üniversiteler neredeyse fuhuş evi!’

‘Profesör’ ünvanlı Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu, üniversiteler için “Neredeyse fuhuş evleri” dedi.

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü’nde Profesör ünvanlı Öğretim Üyesi olan Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV’de katıldığı programda, “Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” dedi.

‘Profesör’ ünvanlı Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu, Akit Tv’de Sabri Balaman’ın sunduğu “Derin Kutu” adlı programda önce ‘Z’ kuşağını eleştirdi. Ardından üniversitelerin şehirleri geliştirdiği iddiasının yalan olduğunu söyledi. “Bütün Türkiye’de üniversitelerin yerleştiği yerler Nişantaşı’na döndü” ifadesini kullandı.

‘Üniversiteler Fuhuş Evleri’ ifadesine tepki yağdı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun üniversiteler için “fuhuş evleri” ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. “Üniversitelerimiz araştırma, öğretim ve topluma hizmet merkezlerimizdir. Gençlerimiz ise göz bebeklerimizdir” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Altun, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yükseköğretim alanında aldığımız muazzam mesafe üniversitelerimize, gençlerimize verdiğimiz değerin bir yansımasıdır” ifadesini kullandı.

”Hayatının büyük bir bölümü üniversitede geçmiş bir öğrenci, bir hoca olarak bu saldırgan ve hadsiz tutum karşısında bilimin, ilmin, üniversitelerimizin ve üniversitelilerimizin yanında durmaya devam edeceğimizi açık ve net bir biçimde vurgulamak istiyorum. Takipçisi olacağız.”

Özür bekleniyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sakarya Milletvekili Ali İhsan YAVUZ ise Twitter hesabından Ebubekir Sofuoğlu’ nun özür dilemesi gerektiğini söyledi:
”Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu’nun, hem Sakarya’yı ve hem de Sakarya Üniversitesini zan altında bırakan “Fuhuş Evleri” söylemini tasvip etmemiz mümkün değildir. Derhal Sakarya’mızdan, Sakarya Üniversitemizden ve tüm öğrenci kardeşlerimizden özür dilemelidir.
Sn.Sofuoğlu’nun, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ı da söylemine alet etmesi ayrı bir talihsizliktir.Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsedildiği şekliyle bir söylemi söz konusu değildir.Olmayan bir söylemi varmış gibi kendi söylemine dayanak yapmak çok büyük bir sorumsuzluktur.”

YORUM YAP