DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

S-400 Hava Savunma testleri için geri sayım başladı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
S-400 Hava Savunma testleri için geri sayım başladı

Rusya’dan alınan S-400 füzelerinin ilk test atışı Sinop’ta yapıldı.

Türkiye, yayımladığı NOTAM (Havacılara Bilgi Notu) ile Sinop hava sahasının atış eğitimi için 16-17 Ekim arası trafiğe kapalı olacağı konusunda bilgilendirmede bulunmuştu.

Reuters haber ajansına göre NOTAM’da, Sinop hava sahası için irtifa sınırlaması 200 bin feet olarak verilirken, “Füze atışı yapılacaktır” ifadesi de yer alıyor.

Yetkililer, geçtiğimiz günlerde Karadeniz’in Sinop bölgesi için biri atış eğitimi, diğer ikisi ise askeri eğitim olmak üzere üç tane NAVTEX de ilan etti.

Yaklaşık 10 gün sürecek test faaliyetleri için Türk Hava Kuvvetleri, 10 adet Banshee Hedef Uçağı tedarik etti. Bu hedef uçaklara yapılacak atışlar ile S-400’ün radar işlevselliği, hedef tespit ve takip yetenekleri, iletişim sisteminin kabiliyetleri ve komuta kontrol sisteminin performansı gözlenecek..

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin hava savunma sistemini güçlendirmesi için Rusya’dan alınan S-400 füzelerinin kullanılmasına özellikle Amerika’ nın tepkisi biliniyordu. S-400 alımı nedeniyle ABD, Türkiye’yi F-35 savaş jeti programından çıkarmıştı. Ayrıca başka yaptırımların gündeme geleceği duyurulmuştu.

YORUM YAP