DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SAHİPSİZ KÖPEKLER ENGELLİLERİ KORKUTUYOR

Yayınlanma Tarihi : Google News
SAHİPSİZ KÖPEKLER ENGELLİLERİ KORKUTUYOR

Manisa’da sayıları hızla artan sahipsiz köpekler sosyal yaşama uyumlu hale gelse de bedensel engellilerin korku dolu anlar yaşamasına neden oluyor.

Haber: Nezih VAROL

Manisa şehir merkezinde hayvan severler tarafından dikkat ve özenle takip edilen, beslenme ve barınma ihtiyaçları karşılanan, bir çoğunun kısırlaşmalası sağlanan, bu sayede sosyal yaşama uyumlu hale getirilen, ancak bireysel sahipleri bulunmayan köpekler, diğer yanda engellilerin korku dolu anlar yaşamasına neden oluyor.

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, cadde ve sokaklarda çoğu zaman grup halinde dolaşan sahipsiz köpeklerin kendileri için büyük tehdit oluşturduğunu, bu durumun ortadan kalkması için daha akılcı ve insani önlemler alınması gerektiğini söyledi. Başkan Yıldız, hayvanlara sevgi ve ilgi gösterilmesine karşı olmadıklarını, hatta çok daha iyi koşullarda yaşamaları gerektiğini düşündüklerini, ancak kendi can güvenliklerinin de sağlanmasını istediklerini ifade etti.

Yıldız, “Biz uzun yıllar mücadele vererek sosyal yaşama katılmayı, cadde ve sokaklarda gerekli önlem ve tedbirler alınarak gezebilme özgürlüğüne yeni kavuşuyoruz ve hala daha eksikliklerimiz var, daha bir çok düzenleme gerekiyor. Tüm bu çabamızın sonunda tam rahata kavuşacakken şimdi de sayıları hızla artan sahipsiz köpekler nedeniyle sokağa çıkamıyoruz. Her yerde gruplar halinde gezen köpekler nedeniyle korku dolu anlar yaşıyoruz, çünkü onlara karşı çok savunmasız durumdayız, kendini bilmez bir kişinin kızdırdığı köpek o an bize saldırabilir ve biz hiç bir yere kaçamayız. Kaldırım geçişlerimizde yatan bir köpeği kaldıramıyoruz, kalkması için seslensek bize bir şey yapabilir, hayvanlara sevgimizi sergilerken engelli insanlarımızın sosyal yaşama katılma hakkarını da unutmamak gerekir” dedi.

YORUM YAP