DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Salıcı: ’31 Mart’tan sonra, biz millet iradesi lafını duymaz olduk’

Yayınlanma Tarihi : Google News
Salıcı: ’31 Mart’tan sonra, biz millet iradesi lafını duymaz olduk’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı eski SADAT Yönetim Kurulu üyesi Ersan Ergür’ün “Bu vatanı sandıkta teslim edemeyiz” ifadelerine tepki gösterdi; ”Kendilerine her eleştiride bulunduğumuzda iktidar partisi mensupları millet iradesinden bahsediyorlardı. Gerçi 31 Mart seçimlerinden sonra, biz millet iradesi lafını duymaz olduk.” dedi.

Oğuz Kaan Salıcı,AKP ile Cumhur İttifakı ile aynı koşullarda, eşit koşullarda seçime girmiyoruz. Medya, büyük oranda onların tekeli altında. Sermayesi üzerinden birçok medya kuruluşunu kendilerine bağlamış durumdalar. Ağır işleyen bir propaganda mekanizmaları var. TRT’nin durumu ortada. Kendimizi biz TRT’de sadece bizimle ilgili olumsuz bir şey söyleniyorsa duyuyoruz. Seçim dönemlerinde açıklıyoruz, hangi siyasi partiye TRT kaç dakika yer vermiş; bazı siyasi partilere nezaketen yer vermiş oluyor. Millet iradesi onların aleyhine tecelli edince, bir de İstanbul’u ikinci kez seçime götürüp, oradan da sandıktan sert bir vatandaş tokadı yiyince bir daha millet iradesini dile getirmez oldular. Ama Ersan Ergün’ün söylediği daha vahim şeyler. Diyor ki, ‘Biz sandıktan çıkanı kabul etmeyeceğiz, biz kaybettiğimiz yerde, kaybettiğimiz seçimde; demokrasiye inanmıyoruz, bizim istediğimiz sonuç çıkarsa demokrasidir, çıkmazsa sonucu kabul etmeyiz; bunu da bir vesileyle bir gerekçeyle bir hamaset haline getirir ve o seçim sonuçlarını reddederiz’ diyor.

”Böyle bir cümleyi bir CHP’li dile getirseydi ne olurdu? Başına neler gelirdi? Bir de o tarafından bakalım. Muhtemelen hakkında çok hızlı bir şekilde darbecilikten dava açılırdı, gece yarısı evi basılırdı, gözaltına alınırdı, tutuklanırdı, uzun bir süre içeride yatardı, dosyasına bakacak olan hakimler ve savcılar da doğrudan talimat alabilen mahiyette kişiler olarak belirlenirlerdir.

Bir CHP’liye bunları yapardınız. Peki bu kişiye atmış olduğu bu tweetle ilgili nasıl bir yasal işlem yapacaksınız? Herhangi bir işlem yapacak mısınız? Sizin yakın çalıştığınız, iyi ilişkiler içinde olduğunuz bir kişi böyle bir şey söylediğinde, bu kişi ile ilgili nasıl bir işlem yapacaksınız?

“PARAMİLİTER GÜÇLERİNİZ Mİ VAR?”

”Böyle düşünen bir kişi, acaba seçimi biz kazanınca Millet İttifakı kazanınca altılı masanın belirlediği cumhurbaşkanı adayı kazanınca ne yapar? Sokağa mı çıkacak? Paramiliter güçleriniz mi var? Varsa paramiliter güçlerinizi ortaya mı dökeceksiniz? Onları harekete mi geçireceksiniz? Darbe mi yapmaya niyetiniz var? Siz darbeci misiniz? Ne demek bu? Ne demek bu tweet? Ne SADAT ne SADAT gibi varsa başkalarından korkumuz yok. Bu tür tehditler bizi korkutmaz.”

YORUM YAP