DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SANCAKLIBOZKÖY’DEN MÜJDELİ HABERLERE DEVAM…

Yayınlanma Tarihi : Google News
SANCAKLIBOZKÖY’DEN MÜJDELİ HABERLERE DEVAM…

Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği Başkanı Ali Suat Ertosun, kirazın vatanı Sancaklıbozköyle ilgili bir müjde daha verdi. Ertosun, “Manisa Valiliği Toprak Kurulu kararının iptaline yönelik idare mahkemesi kararına yapılan istinaf isteminin reddedildiğini” söyledi.

Sorularımızı yanıtlayan Dernek Başkanı Ertosun, “Kuzey yarım kürede kirazın ilk çıktığı, borsasının kurulduğu ve her yıl çeşitli etkinliklerin yapıldığı Sancaklıbozköy’de Manisa Büyükşehir ve Şehzadeler Belediye Başkanlıkları tarafından kurulmak istenen ‘Sanayi Alanı’ ile ilgili olarak Derneğimiz ile üyelerimiz Süheyla Ertosun ve Osman Kurbanoğlu tarafından üç iptal davası açılmıştır.

Birinci dava Sancaklıbozköy’de yaklaşık 180 hektarlık alana yönelik hazırlanan Sancaklıbozköy Sanayi Alanı 1. Etap 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planının iptali,

İkincisi, aynı yerde yaklaşık 850 hektar arazinin tarım dışına çıkartılmasını kabul eden  Manisa Valiliği Toprak Koruma Kurulu kararının iptali,

Üçüncüsü de Manisa Valiliği Toprak Koruma Kurulu kararına uygun görüş veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘Olur’unun iptalidir.

Birinci ve ikinci davalar lehimize neticelenmiş, ikinci davada davalı Manisa Valiliği ve onun yanında müdahil Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığının istinaf istemi reddedilmiş, üçüncü davada da Bakanlık işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Manisa Valiliği Toprak Koruma Kurulu kararı iptal edildiğine göre, üçüncü davanın da lehimize sonuçlanmasını bekliyoruz. Her üç davada da hukuki süreç devam etmektedir.” dedi.

Ertosun sözlerini, “Manisa, çevre kirliliğinin en yoğun olduğu illerden biri olup, alarm vermektedir. Sıkıntımız sadece çevre kirliliği değildir. Gediz bitmiş, Marmara Gölü kurumuştur. Kullandığımız suyun yüzde 98’i yeraltından, yaklaşık 400 metre derinlikten, 2200 sondaj kuyusundan sağlanmaktadır. Bunun da bitme tehlikesi vardır. Yeni seçilen Belediye başkanlarımızdan bu sorunlara acilen el atmalarını bekliyoruz.” diyerek sürdürdü.

Ertosun son olarak, “Manisa’da çok sayıda organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. Sancaklıbozköy’de kurulmak istenen ‘Sanayi Sitesi’nin de sonradan OSB’ye dönüştürüleceğini düşünüyoruz. 2008 yılında Gebze’den ayrılıp, Kocaeli iline bağlı ilçe yapılan Dilovası’nda beş OSB, bir Sanayi Sitesi ve 193 sanayi kuruluşu bulunmakta, burada yirmi binden fazla işçi çalışmaktadır. Burada yaşayanların kansere yakalanma riski Türkiye ortalamasının üç katıdır. Annelerin vücudunda kadmiyum ve alüminyum gibi metaller bulunmuştur. Aynı tehlike Manisa için de söz konusudur. İlgilileri göreve çağırıyoruz. Manisa’da yeni OSB kurma ve mevcutlarının da genişletilmesi çalışmaları durdurulmalıdır.” dedi.

YORUM YAP