DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Şehir içi toplu ulaşım araçlarıyla ücretsiz seyahat kartlarına vize ücreti alınabilir mi?

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Şehir içi toplu ulaşım araçlarıyla ücretsiz seyahat kartlarına vize ücreti alınabilir mi?
65 yaş ve üstü kişilerin, şehir içi toplu ulaşım araçlarıyla ücretsiz seyahat etmeleri için aldıkları kartlardan vize ücreti alınmasına Manisa’dan bir itiraz geldi.
Manisa Emekliler Derneği Eski Başkanı Hasan Karaoğlu, 65 yaş ve üstü kişilerin kullandığı Manisakart’tan vize ücreti alınmaması gerektiğine ilişkin şikayetini Büyükşehir’e iletti.
Şikayetçi Hasan Karaoğlu, aldığı Manisakart ile şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalandığını, 04/03/2020 tarihinde bahsi geçen kartını göstererek otobüse binmek istediğinde, “Kartını vize ettirmesi gerektiği, yoksa otobüse binemeyeceğinin” söylendiğini, vize için ilgili İdareye başvurduğunda, “Kendisinden 10.- TL ücret istendiğini” belirterek, ücret alınmaması yönünde  Kamu Denetçiliği Kurumunun (Ombusdmanlık) verdiği ‘Tavsiye Kararı’nı paylaştı.
Daha öncesinde, 65 yaş ve üstü kişilerden şehir içi toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmak için kullanacakları kartlardan vize ücreti alınmaması yönünde Büyükşehir’e başvuran Hasan Karaoğlu, cevap için 60 gün bekledi; cevap verilmeyince Kamu Denetçiliği Kurumuna  başvurdu.
Hasan Karaoğlu, konuyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Kamu Denetçiliği Kurumu kararları örnek gösterdi.
Hasan Karaoğlu, “Kamu Denetçiliği Kurumunun (Ombusdmanlık) verdiği ‘Tavsiye Kararı’na uyulmasını bekleyeceğini, aksi halde mahkemeye başvuracağını” söyledi.
Benzer olaylara örnek teşkil etmesi için Manisa’dan Hasan Karaoğlu’nun girişimlerinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

YORUM YAP