DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Şehir kültürüne destek için esnaf tezgahında yer açtı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Şehir kültürüne destek için esnaf tezgahında yer açtı

Evran Plak Manisa şehir kültüründe yeri olan marka değerinde bir isimdir; çarşı merkezinde yer alan dükkanı pek çok şehir sakininin uğrak yeridir. Ayrıca daha önceleri bu şehirde yaşayıp başka yerlere giden ancak Manisa dostluklarını unutmayanların da hatıralarını taze tuttukları bir mola yeridir.

Fuat Orak şehir kültürüne duyarlılığı bilinir. Dükkanında şehir simgelerinin yer aldığı magnetler de bulunur, kitaplar da..

Manisalı yazar Engin Topuz, ‘Flanör’ kitabında Evran Plak için şu satırları kaleme almış:

”Şehrin en eski esnaflarından biridir. Lise öğrencisi bir yeni yetmeyken yaşıtlarımla dükkanına gelir ‘Fuat Abi Fuat Abi’ diyerek yerli yersiz bir yığın sohbet konusu açar,onun bizimle konuşmasından, ilgilenmesinden, eğlenceli hikayeler anlatmasından çok mutlu olurduk. Elimizde şarkı listeleri, bize karışık kasetler doldurmasını isterdik.”

İşte o ‘Fuat Abi’ dükkanın orta yerinde, tezgahında bu şehrin yazarlarına şairlerine yer açarak örnek bir davranışta bulunuyor.

Aslında şehir idari kurumlarının hassasiyet gözetmesi gereken bir konuda, şehre aidiyet duygusunu pekiştiren ve birçok kişiden fazla bu şehre ait olduğunu hissettiren önemli bir davranış sergiliyor.

YORUM YAP