DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Sekiz dili konuşabilen ve sosyal mesafe uyarısı yapan ‘Akıllı Maske’ üretildi!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Sekiz dili konuşabilen ve sosyal mesafe uyarısı yapan ‘Akıllı Maske’ üretildi!

Japon girişim şirketi Donut Robotics, standart yüz maskelerine yüksek teknoloji ekleyerek iletişim ve sosyal mesafeyi kolaylaştıran bir tasarımı piyasaya sürdü. Robotik yazılımlar yapan firma sekiz dile konuşabilen ve sosyal mesafe uyarısı yapan bir tasarım geliştirerek C-Face Smart ‘ı piyasaya sürdü.

Klasik yüz maskeleri kumaş seçenekleri içeriyordu, ardından filtrelere, şeffaf kapaklara sahip olanlara evrildi, şimdi de ‘akıllı maskelere’ ortaya çıktı. 

Donut Robotics CEO’su Taisuke Ono, standart bir yüz maskesinin üzerine takılmak üzere tasarlandığını söylüyor. C-Face Smart ise beyaz plastik ve silikondan yapılmış olup, kullanıcının akıllı telefonuna Bluetooth aracılığıyla bağlanan yerleşik bir mikrofona sahip. Sistem Japonca ve Çince, Korece, Vietnamca, Endonezyaca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca arasında çeviri yapabiliyor.

Akıllı Maske, elbette COVID-19’dan korunma önlemi olarak kullanılıyor, ancak bununla birlikte akıllı telefonunuzla senkronize edilerek 8 farklı dili konuşabiliyor.

C-FACE Akıllı Maske, 40 $ ‘lık beklenen perakende fiyatı ile şimdi ön sipariş alıyor.

YORUM YAP