DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Selçuk Özdağ, ABD Yüksek Mahkeme Yargıcının ölümüne tutulan yas’ı değerlendirdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Selçuk Özdağ, ABD Yüksek Mahkeme Yargıcının ölümüne tutulan yas’ı değerlendirdi

Önceki gün ABD Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg 87 yaşında öldü. Yargıç Bader Ginsburg ABD’de demokrasi deneyiminin adalet mekanizması karşısında hayata geçirilmesinin önemli isimlerinden biri olarak tanınıyor.

Ginsburg’ un ölümü üzerine önceki gün gece yarısı binlerce insan anayasa mahkemesi önüne koşarak matemini tutmaya başladı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, ABD Yüksek Mahkeme yargıcının, demokrasiye ve özgürlük ideallerine güven duyan bir insan olarak halk nazarında mateminin tutulmasına gönderme yaparak Twitter hesabında şu paylaşımı yaptı:

‘Siyasetçilerin görevi adalet savunucularını yetiştirecek demokrasi iklimini inşa etmek’

‘’Vatandaşın devlet karşısında zayıflığına vurgu yapan ve hayatı boyunca gerçek bir hakim de olması gereken hasletleri taşıyan Amerikan Yüksek Mahkeme üyesi Ruth Bader Ginsburg 87 yaşında ölmüş. Onbinlerce insan Ginsburg’un hatırası icin yürüyüş yapmış.

Biz de adil kararları ile tarihimize damga vuracak hukuk insanlarını görmek istiyoruz. Şimdi ve gelecekte bu şekilde saygı duyulan ve hatıraları önünde saygıyla eğilen adalet savunucularını yetiştirecek bir demokrasi iklimini inşa etmek de biz siyasetçilerin görevi.’’

ABD Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg eşitlik ve insan hakları mücadelesinin sembol ismiydi. Kadın hakları konusunda çalışmalarıyla öne çıkıyordu; azınlık hakları ve ayrımcılığın kalkmasını savunan görüşleriyle ABD‘de liberal değerlerin önemli simgeleri arasındaydı.

Selçuk Özdağ, ‘adalet savunucularını yetiştirecek bir demokrasi iklimini inşa etmek biz siyasetçilerin görevi.’ diyerek şu ifadeleri kullandı:

‘’Siyasi değişim ancak toplumsal değişimle mümkün. Temel meselemiz insan olmalıdır… (İslam) La ile başlayan kelimeyi tevhit, bütün putlaştırmaları ret ederek başlar. İslam toplumu mitlerin, kültlerin, putların toplumu olamaz değil mi?..

”Partiler, liderler, siyasi kadrolar vazgeçilmez değildir. Vazgeçilmez olan, iyi ve ahlaklı yönetim, demokrasi, adalet, ülke ve millet menfaatleridir.’’

YORUM YAP