DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Selçuk Özdağ: ”Kendilerini eleştirenleri susturmanın yolu silah, sopa, hakaret, küfür!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Selçuk Özdağ: ”Kendilerini eleştirenleri susturmanın yolu silah, sopa, hakaret, küfür!”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr.  Selçuk Özdağ dün Cuma namazına gitmek için çıktığı evinin önünde bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan Özdağ hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Aynı gün Gazeteci Yazar Orhan Uğuroğlu’na ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Avukat Afşin Hatipoğlu’na da saldırı yapıldı.

Özdağ tedavi gördüğü hastaneden telefonla KRT canlı yayınına bağlandı, saldırı anına ilişkin ”dikişler var, elim kırık. Bunlarla boğuşmaktan.” dedi; ”Susmayacağım, korkmayacağım.” ifadesini kullandı:

”Selçuk Özdağ susmaz, Selçuk Özdağ ancak öldürürlerse susar. Aziz millete sesleniyorum, bunların hukuk reformu bu. Kendilerini eleştirenleri susturmanın yolu silah, sopa, hakaret, küfür… Bunları yapıyorlar.

Gençleri de kimse kullanmasın, gençler kullandırtmayın kendinizi.” ifadesini kullandı.

‘Saldırganları azmettirenler asli failler gibi yargılanmalı”

Bu tür saldırılar Türkiye’ nin yeni yüzyılında ‘hukuk devleti’ nin önemini bir kez daha öne çıkardı; siyasette kaba kuvvetle güç dayatımı ve gözboyama ile tehdit dilinin ne kadar tehlikeli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Birçok kesimden saldırıyı kınama mesajları ve geçmiş olsun olsun dilekleri paylaşılırken bu saldırıların demokrasiye ve insan haklarının yıpratılmasına yönelik karanlık bir amaç taşıdığı vurgulandı.

Faillerin ve azmettiricilerin hukuk önünde hesap vermesi bekleniyor.

Eski TBMM Başkanlarından Bülent Arınç da ”Bu kişileri azmettirenler asli failler gibi yargılanmalı” vurgusu yaptı.

Arınç Twitter hesabından yaptığı paylaşımda özet olarak şunları söyledi: “Sayın Özdağ başından ve kollarından ciddi yaralar almıştır. Halen hastane acil serviste tedavisi devam etmektedir. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılarak bu gözü dönmüş saldırganların bir an önce yakalanması ve hak ettikleri cezalara çarptırılmasını bekliyorum. Aynı şekilde bu kişileri suça azmettiren ve hedef gösterenlerin de sıfatları konumları isimleri kim olursa olsun asli failler gibi yargılanması gerekir.” görüşünü savundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de saldırıların ardından bir paylaşım yaparak, “Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu’na acil şifalar diliyor, kendilerine yönelik saldırıları kınıyorum. Failler hukuk önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAP