DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Selçuk Özdağ: ‘Şiddet kültürünün ortak özelliği eleştiriye tahammülsüzlüktür!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Selçuk Özdağ: ‘Şiddet kültürünün ortak özelliği eleştiriye tahammülsüzlüktür!’

Gelecek Partisi Genel Bşk.Yrd. ve 24.25.26.D.Manisa Milletvekili, Doç.Dr. Selçuk Özdağ Manisa’da basın mensuplarıyla biraraya geldi.

15 Ocak’ta evinin önünde kendisine yapılan saldırıya ilişkin yeni görüntülerin bulunduğunu söyleyen Özdağ, saldırının organize olduğunu ve faillerin arkasında karanlık noktaların bulunduğunu belirtti.

Savcı’nın tehdit edildiği iddiasına yer veren Özdağ, ”faillerin ‘kasten adam öldürmeye girişmekten’ yargılanmalarını beklerken dosya tekemmül etmeden serbest bırakıldıklarını” hatırlattı.

‘’Adalet Bakanı’na sesleniyorum, adliyede neler oldu bir araştır. Siz önce hâkim ve savcı teminatını koruyun.’’ dedi.

Şiddet kültürünün ortak özelliğinin eleştiriye tahammülsüzlük olduğunu vurgulayan Özdağ, 12 Eylül öncesine atıfta bulunarak gençlerin elinde taş ve sopalarla karşı-karşıya getirildiğini oysa konuşmayı tartışmayı öğrenerek fikirlerini savunmaları gerektiğinin altını çizdi. Kavga üslubunun Türkiye İdarecilerinin hastalıklı siyaset anlayışının bir sonucu olduğunu söyleyen Özdağ,  ‘’İktidarın kendilerine ‘ayna tuttuğumuz’ için rahatsız olduğu söyledi.

‘’Bana yapılan saldırı da siyasi terör saldırısıdır; farklı fikirlere tahammülsüzlüktür.’’ dedi.

Yeni Anayasa hazırlıklarına değinen Özdağ, İktidarın demokrat anlamda kendilerini ispat ettikten sonra bu konuyu tartışmanın yerinde olacağını söyledi. ”Devletin dini adalettir; öncelikle yürürlükteki Anayasa ve AİHM kararları uygulansın,’’ dedi.

YORUM YAP