DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Tarlanın fiyatı, konut arsasından daha fazla arttı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Tarlanın fiyatı, konut arsasından daha fazla arttı

Korona nedeniyle evde sıkışıp kalmak birçok insana açık hava ve çevreyle daha çok temas eden yerler aramaya itti. Belki bir tarafta  zeytin ağaçlarının olduğu, çam ormanlarının kokusunu çektiğiniz yerlerde arsa arıyorsunuz… 

Bu arayışta yalnız değilsiniz.

Nitekim 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile arsa yatırımlarının hız kazandığı açıklandı.2020 yılında satılan arsa miktarı 3 aylık süre zarfında 89 milyar liralık arsa satışı yapıldı. Bu geçen senenin aynı dönemine göre neredeyse 2’ye katlandı demek.

Ancak yaz döneminde, 2019 yazıyla karşılaştırıldığında arsa fiyatları da arttı, yüzde 35 oranında yükseliş görüldü.

Tarlanın fiyatı, konut arsasından daha fazla arttı

Gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksa verilerine göre de Türkiye genelinde konut imarlı arsa fiyatları son 1 yılda yüzde 21, arazi fiyatları ise yüzde 25 seviyesinde artış gösterdi.

Arsa fiyatlarında son dönemdeki yükselişin ardında pandemi nedeni ile artık doğa ile baş başa olma konseptine uygun talebin artması görülüyor.

En çok arsa satışı yapılan il İstanbul oldu. İstanbul’da 15.3 milyar liralık arsa satışı yapılan il İstanbul olurken, Ankara’da 5.6 milyarlık arsa satışı yapıldı. İzmir’de ise 5,6 milyar liralık arsa satışı yapıldı.

YORUM YAP