DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Tatil bölgesinde imara aykırılığı tespit edilen 499 yapı yıkıldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Tatil bölgesinde imara aykırılığı tespit edilen 499 yapı yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla’ da, özellikle tatil bölgelerinde imara aykırılığı tespit edilen 499 yapıyı yıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imara aykırı, doğal güzelliklerimizi bozan yapılarla mücadelenin sürdürüldüğünü açıkladı.

Bakan Kurum, ülke genelinde havadan, denizden ve karadan denetimler gerçekleştirdiklerini belirterek, ”Geçtiğimiz yıl 2 kez ziyaret ettiğimiz Muğla’nın Bodrum ilçesinde kıyı ve koylarda denetimler gerçekleştirmiş, imara aykırılıklar taşıyan yapıların yıkılacağı sözünü vermiştik. Çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Bugüne kadar bölgede çalışan imar denetçilerimizin tespitleri doğrultusunda Bodrum kıyılarında 18 ayrı otel projesinin ve plaj işletmesinin imara ve ruhsata aykırılıklar taşıyan ünitelerinin yıkımını gerçekleştirdik, yapı sahiplerine idari para cezaları uyguladık” diye konuştu.

Sadece Bodrum değil Muğla’nın diğer ilçeleri Marmaris, Fethiye, Datça, Milas, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Ula kıyılarında da imara aykırı, denizin, tabiatın doğal güzelliğini bozan yapıların da yıkıldığını dile getiren Bakan Kurum, imara aykırı, doğal güzelliklerimizi bozan yapıların tespiti ve yıkım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirterek,  ”ilçeleriyle birlikte Muğla’da 499 yapının yıkımı tamamlandı” dedi.

YORUM YAP