DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

TBMM 15 Temmuz Komisyonu Raporu Hazırlayamadı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
TBMM 15 Temmuz Komisyonu Raporu Hazırlayamadı!

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe kalkışmasını araştırmak için toplanan Komisyon raporu TBMM resmi internet sitesinde ‘hükümsüz’ olarak yer aldı.

Anka Haber Ajansı’ na göre TBMM Başkanlığı, geçen dönem çalışmalarını tamamlayan ancak raporunu vermediği için görüşülemeyerek kadük hale gelen Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu için açıklama yaptı. Açıklamada “TBMM İçtüzüğü hükümleri gereğince hukuken (resmi anlamda) Meclis Araştırması Komisyonu Raporu niteliğini taşıyan bir rapor bulunmamaktadır” denildi.

TBMM’nin açıklanmayan raporu, resmi internet sitesinde ‘hükümsüz’ olarak yer aldı. Araştırma Komisyonunun başkanlığını AK Parti Milletvekili, eski başsavcı Reşat Petek yapmıştı. 4 Ekim 2016’da kurulan ve süre uzatma kararı almadığı için üç aylık çalışma süresi 4 Ocak 2017 tarihinde doldu. Komisyon son toplantısını 22 Aralık 2016 tarihinde yapmıştı.

Muhalefet milletvekillerinin raporun akıbetine ilişkin soruları son günlerde sık sık dillendirmesi üzerine TBMM Başkanlığı tarafından bugün yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, ‘15 Temmuz 2016 Tarihli Darbe Girişimi ile Bu Terör Örgütünün Faaliyetlerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun 4 Ekim 2016 tarihinde çalışmaya başladığını ancak bir aylık ek süre almadığı için 4 Ocak 2017 tarihinde sürenin hukuken sona erdiği belirtildi. Açıklamada “Komisyon tarafından süresi içerisinde TBMM Başkanlığı’na bir rapor sunulmadığı gibi, çalışmalarını süresi içerisinde tamamlamamasının nedenleri ve o ana kadar varılan sonuçlar üzerinde Genel Kurul’da görüşme açılması yoluna da gidilmemiştir” denildi.

Yeni yasama dönemiyle araştırmanın hükümsüz hale geldiği aktarılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Dolayısıyla içinde bulunduğumuz 27. Yasama Döneminde TBMM İçtüzüğü’ nün 77 ’nci maddesi uyarınca hükümsüz hale gelen söz konusu Meclis Araştırmasına ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nca, 26. Yasama Dönemi’nde yaşanılan süreçlerin açıklanması dışında, yapılabilecek yeni bir hukuki işlem bulunmamaktadır.

 

YORUM YAP