DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Temel Karamollaoğlu’ ndan ABD Başkanlık devrinde güvenliğe ilişkin değerlendirme

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Temel Karamollaoğlu’ ndan ABD Başkanlık devrinde güvenliğe ilişkin değerlendirme

Sadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ABD’ de Senato binası baskınına ilişkin tartışmaların sürdüğü şu dönemde ‘barışçıl bir iktidar geçişine’ ilişkin güvenlik risklerine atıfta bulunarak,  ”ABD’nin karşı karşıya kaldığı bu süreçten çıkarılması gereken bazı dersleri hatırlatmakta fayda görüyorum.” açıklaması yaptı.

Karamollaoğlu’ nun sosyal paylaşım sitesi Twetter’da yer alan ifadelerine göre ”Popülizmi kendine şiar edinmiş bir kişinin, kendi çıkarları ve keyfi yönetim anlayışına dayalı tek adam rejimi tesis edebilmek uğruna neler yapabileceğini hep birlikte seyrediyoruz.” denildi.

ABD’ de Başkanlık devir sürecinde “Milyon Milis Yürüyüşü” guruplarının bazı twetlerinde töreni durdurmaya çalışmak üzere bazı planların olduğu söylentileri ülkede güvenlik güçlerinin yakın takibinde

Konuyu değerlendiren Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

”Amerika’da son günlerde yaşanan olayları ciddiyetle takip ediyor ve sonuçlarının nereye varacağını hep birlikte öngörmeye çalışıyoruz. Tam da bu noktada, ABD’nin karşı karşıya kaldığı bu süreçten çıkarılması gereken bazı dersleri hatırlatmakta fayda görüyorum.
Kendisini ‘dünya lideri’ olarak gören Amerika’da bu yaşananlar tüm dünyaya ders olmalıdır. Popülizmi kendine şiar edinmiş bir kişinin, kendi çıkarları ve keyfi yönetim anlayışına dayalı tek adam rejimi tesis edebilmek uğruna neler yapabileceğini hep birlikte seyrediyoruz.
Bu süreç bir hakikati ortaya çıkarmıştır; ‘seçimle gelen, seçimle gider’ olgunluğu bir kenara bırakılır ve insanların hür iradelerine saygı gösterilmezse; sonucu çok ağır olacak olaylara sebebiyet verilir. Yaşanan bu süreçten, tüm dünyanın ders çıkarması gerektiğine inanıyorum.”

YORUM YAP