DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda 4 kişide Covid-19′ un yeni bir türü tespit edildi.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda 4 kişide Covid-19′ un yeni bir türü tespit edildi.

Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda karantina altına alınan 4 kişide yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yeni bir türü tespit edildi.

Japonya sağlık bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, Brezilya’nın Amazonas eyaletinden dört yolcuda yeni bir koronavirüs varyantının tespit edildiğini söyledi. Yolcuların 2 Ocak’ta Haneda Havalimanı’na indikleri ve karantina sonrası testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

Japon yetkililer, karantina altına alınan 4 kişideki yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ”bulaşıcılık açısından yüksek olduğunu gösteren hiçbir kanıt yok” dedi. 

Ancak Brezilya’dan gelen yolcularda tespit edilen Covid-19′ un yeni bir türü (Varyant) İngiliz ve Güney Afrika’ da rastlananlarla benzerlik taşısa da genetik dizin hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç var; çünkü ‘bu özel tip daha önce tespit edilmiş görünmüyor. Aşıların Covid-19 yeni varyantına karşı etkili olup olmadığı araştırılıyor. Bu tür araştırmalarda virüsün antikorlarla daha etkili bir şekilde savaşmasına içeren bir mutasyon içerip-içermediğinin belirlenmesi büyük önem taşıyor.

Bu arada Japon yetkililer ile Brezilya Sağlık Bakanlığı arasında bilgi teması sağlandı; yolcuların ülkede kalışları hakkında araştırmalar yapılıyor.

Brezilya ise, Ocak ayında virüs için günlük ortalama 50.000’den fazla kişinin pozitif test ettiği ikinci bir koronavirüs enfeksiyonu dalgası yaşıyor.

YORUM YAP