DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Trump destekçileri ile karşıtları arasındaki gerilim sokağa yansıdı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Trump destekçileri ile karşıtları arasındaki gerilim sokağa yansıdı

Trump destekçileri Washington DC’de toplandı.

Cumhuriyetçilerin adayı Trump, seçimlerin şaibeli olduğunu iddia ederek seçimi kazandığını ve gerekli adımları atacağını söylemişti. Bugün için seçimlere ilişkin protesto mitingi düzenleyeceğini açıkladı. Beyaz Saray’ın hemen arkasındaki çimenli alanda göstericiler toplandı. Burada konuşma yapacaklar arasında Donald Trump siyasi danışmanı Roger Stone, dış politika danışmanlarından George Papadopolous, New York Eski Polis Komiseri Bernard Kerik, Sivil Haklar Aktivistleri gibi isimler olacak.

Ancak Trump destekçileri yanında Trump karşıtları da bölgede sokağa çıktı. Polis muhalif gruplar arasındaki çatışmayı önlemek için zincir oluşturdu ve barikat kurdu. Yerel yetkililer güvenliği artırdı ve yapılan duyurularda tahriklere kapılmamaları ve potansiyel olarak şiddet içeren söylemlerden uzak durmaları için uyarıda bulundu.

Ancak şu aşamada bazı sivil toplum örgütlerinin de Trump destekçileri ile karşıtları arasındaki gerilimde yer alıp-almayacakları önemli oldu; örneğin Black Lives Matter (kısaca BLMSiyahilerin Yaşamları da Değerlidir) gurubu üyelerinin nasıl tavır alacağı dikkatle izleniyor.

Bilindiği gibi 25 Mayıs 2020 tarihinde, Minneapolis George Floyd’un öldürülmesi ile BLM öncülüğünde ABD’ nin birçok şehrinde gösteriler düzenlenmişti.

Black Lives Matter grupları dahil birçok muhalif gurup, bu çatışmalardan uzak durmayı ve potansiyel şiddetten kaçınmayı amaçladıklarını söyledi. Ancak aktivistler adalet talep etmek için halka vereceği mesajlarda ‘6 Ocak’tan sonra sahada olmaları’ gerektiğini vurguluyorlar.

Başkan Trump, tüm protestolar bir yana, iki hafta içinde görevden ayrılacak.

YORUM YAP