DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

TÜİK’e göre İşsizlik hem azaldı hem arttı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÜİK’e göre İşsizlik hem azaldı hem arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı iş gücü verilerini yayımladı. Buna göre işsizlik nisanda bir önceki aya göre 0,1 puan gerileyerek yüzde 8,5 oldu.

Genç nüfusta İşsizliği gösteren 15 ve üstü yaş grubunda işsiz sayısı, nisanda bir önceki aya kıyasla 18 bin kişi azalarak 3 milyon 42 bin kişi oldu.

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %8,5 seviyesinde gerçekleşti

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 18 bin kişi azalarak 3 milyon 42 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puan azalarak %8,5 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde %7,2 iken kadınlarda %11,1 olarak tahmin edildi.

Mevsim etkisinden arındırılmış atıl işgücü oranı %27,2 oldu

Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 3,1 puan artarak %27,2 oldu.

TÜİK’e Göre İşsizlik hem azaldı hem arttı!

TÜİK Nisan ayı iş gücü verilerinde ‘zamana bağlı eksik istihdam’, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı bir önceki aya göre 3,1 puan artarak yüzde 27,2 oldu.

Zamana dayalı eksik istihdam tanımı, çalışanların tercihleri dışında arzu ettiklerinden daha kısa süreli çalıştığı bir durumda oluşan bir işgücü piyasası uyuşmazlığı olarak adlandırılıyor.

TÜİK Nisan ayı iş gücü verilerini değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ”Ekonomimiz istihdam üretmeye devam ediyor. İşsizlik oranımız son 11 yılın en düşük seviyesinde” dedi.

YORUM YAP

Y.O. 11 Haziran 2024 / 17:18 Yanıtla

İşsizliğin azalması hepimizin dileğidir. İş kaygısı ve akşam eve ekmek götürememek korkusunu kimse yaşamasın.