DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye Beyaz Eşya Satışları 2020 Yılında %16 Arttı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Türkiye Beyaz Eşya Satışları 2020 Yılında %16 Arttı

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), online düzenlediği basın toplantısı ile 2020 yılının sektör değerlendirmesini yaptı.

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, “COVID-19 kısıtlamaları ve pandeminin genel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine karşın beyaz eşya sektörü zor bir yılı başarılı sonuçlarla geride bıraktı.” dedi.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Başkanı Can Dinçer, basın toplantısında küresel ekonomi, Türkiye ekonomisi ve sektörle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Dinçer, 60.000 doğrudan 600.000 dolaylı istihdam sağlayan Türkiye Beyaz Eşya Sektörünün güçlü ihracatı ile dış ticaret fazlası veren lokomotif bir sektör olduğunu vurguladı. Beyaz eşya üretiminin %75’inden fazlasını 170 ülkeye ihraç eden Türkiye’nin Çin’den sonra dünyanın ikinci büyük üretim üssü olduğun hatırlatan Dinçer, 2020 yılı satış verilerini açıkladı.

Buna göre TÜRKBESD üyesi firmaların Türkiye satışları 6 ana ürün grubunda bir 2019 yılına göre %16 oranında arttı. İhracat geçen yıl ile paralel seyrederken sektörün üretimi %3 oranında artış gösterdi. TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, 2020 rakamlarını şöyle yorumladı:

“COVID-19 kısıtlamaları ve pandeminin genel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine karşın beyaz eşya sektörü zor bir yılı başarılı sonuçlarla geride bıraktı. Artan hijyen ihtiyacı, zamanımızın büyük çoğunluğunu evlerde geçirmemiz ve konut satışlarındaki artış beyaz eşyaya talebi artırdı. Bizler de TÜRKBESD üyesi firmalar olarak en üst seviyede önlemleri alarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalıştık. Ocak-Aralık 2020 döneminde 6 ana üründe Türkiye satışlarımız bir önceki yıla göre %16 oranında artarak 7.750.000 adet olarak gerçekleşti. En büyük yurt dışı pazarımız olan Avrupa’nın pandemiden en ağır biçimde etkilenmesine rağmen ihracatımızı korumayı başardık. İç satış ve ihracat olmak üzere toplam satışlarımız 2019 yılının %4 üzerinde gerçekleşerek 30.000.000 adet seviyesine yaklaştı” dedi.

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış